U bent hier

Talenteninterview

Het talenteninterview is een manier om zicht te krijgen op je eigen talenten en de talenten in het team.

Je verkent successen. Wat is een moment uit de afgelopen tijd dat je echt blij was met je werk en tot goede prestaties kwam? Wat maakte dat je je goed voelde? Wat zegt dat over wat belangrijk voor je is in je werk? En waar je goed in bent?


Commentaar van een HR-expert

Lisa Coppin beoordeelt deze tool:

Het talenteninterview is een goede oefening om talenten te leren benoemen en kan gebruikt worden in combinatie met de talentenkaartjes van Luk Dewulf – dan is het talenteninterview een voorbereidende oefening. Ik gebruik deze tool (weliswaar lichtjes aangepast) vaak, in individuele gesprekken én in teamsessies, waarin collega’s elkaar interviewen. 

Het interview brengt mensen bij hun energie en een positief gevoel en vandaaruit komen er meer verhalen en mogelijke situaties om te analyseren boven. Het is soms even zoeken naar een eerste voorbeeld, maar daarna gaat het als vanzelf. Het interview zorgt ook voor verbinding tussen collega’s. De tool is erg effectief om energie los te weken en mensen op een andere manier te doen stilstaan bij hun functioneren. Het benoemen van de effecten is belangrijk en wel een check om te zien of het echt om talenten gaat.


 

Ontwikkeld door: 

Kessels & Smit

Gesprekken voeren