U bent hier

Gezondheid op het werk

Onze gezondheid hangt af van een waaier aan dingen: individuele factoren, of we gezond eten en voldoende bewegen (op het werk en daarbuiten), of we veilig en ergonomisch kunnen werken en of de belasting die we ervaren op het werk en daarbuiten onze draagkracht niet overstijgt.

Werknemers zijn de ruggengraat van een onderneming: als ze gezond zijn, presteren ze vanzelf beter. Maar omgekeerd geldt hetzelfde: een aangename werksfeer komt het welzijn van de werknemers ten goede. Hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? Hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen?

Je kan je medewerkers stimuleren om gezonde eet- en beweeggewoontes te ontwikkelen. Er zijn leuke en laagdrempelige manieren om dit op de werkvloer te doen.

Om ons werk op een gezonde manier te kunnen doen, hebben we een veilige werkomgeving nodig. Dit gaat van aangepaste en voldoende verlichting en verluchting tot de juiste hulpmiddelen.

Sommige medewerkers hebben een druk of veeleisend privéleven. Ze hebben veel vrijetijdsbestedingen, staan in voor de zorg van kinderen, ouders, familie of vrienden of kampen met fysieke ongemakken die niets met het werk te maken hebben.

HR-info

Cases

Events