U bent hier

Aanwerven

Je hebt je vacature gepubliceerd en de brieven stromen toe. Hier lees je wat je kan doen om de meest geschikte mensen te selecteren. 

Om een toekomstige medewerker te selecteren, kan je verschillende methodieken hanteren. Meestal start een procedure met een selectie op basis van de motivatiebrief en de cv’s van de kandidaten.

Een of meerdere sollicitatiegesprekken vormen meestal de kern van het selectieproces. Je kan veel meer uit een interview halen door het goed te structureren. Via een criterium- of gedragsgericht interview kom je te weten hoe iemand een bepaalde situatie aangepakt heeft in het verleden. De STAR-methodiek biedt hiervoor een leidraad.

Als selecteur of selectieteam sta je voor heel wat uitdagingen. Je niet laten leiden door veelvoorkomende beoordelingsfouten is er daar een van. Je ervan bewust zijn dat ze voorkomen en ook jij er niet immuun voor bent, is een eerste stap om ze te doorprikken.

Goed nieuws brengen aan gegeerde kandidaten, is vaak gauw gebeurd. Anders gesteld is het met de kandidaten die afvallen.

Soms zijn opleidingsondersteunende en- tewerkstellingsmaatregelen van de overheid (vb. VDAB) zeer welgekomen.