U bent hier

‘Leiderschap bij verandering’ - Inspiratiesessie 2 juni

Datum:
02-06-2016
Plaats:

PZ Onzelievevrouw, Koning Albert I-Laan 8, 8200 Brugge

Prijs: 
€75

Wat is de rol van leidinggevenden in veranderingsprocessen? Welke methodieken en best practices leiden veranderingen in goede banen? Ontdek het op deze inspiratiesessie.  Management consultant Yves Larock leidt de sessie in. We wisselen ervaringen uit en komen tot oplossingen die de praktijktest doorstaan.

Inschrijven voor deze sessie is niet meer mogelijk.

leadership.jpg

Leidinggevenden nemen bij veranderingsprocessen een centrale positie in. Ze schipperen tussen verschillende rollen, van de manager die het geheel stuurt tot de coach die groepen medewerkers motiveert om mee te gaan in veranderingen. Hierbij staan leidinggevenden voor specifieke uitdagingen.

Hoe neem je de input van medewerkers mee in een veranderproces, hoe leer je ze omgaan met onzekerheid? En kan je ze de veranderingen doen vormgeven, via zelfsturing? Hoe hou je ze gemotiveerd? In deze workshop zoeken we naar een manier van werken die door je medewerkers gedragen wordt. Yves Larock leidt deze inspiratiesessie in. Hij specialiseerde zich in zelfsturing van medewerkers en teams, in het bijzonder bij verandering.

We werken met de open space-methodiek. Deze methodiek vertrekt vanuit eigen vragen van de deelnemers en dus niet vanuit een vooropgestelde agenda. Deze vragen kwamen tijdens vorige sessies aan bod:

  • Hoe kunnen we onze managers, leidinggevenden en iedereen die deelneemt aan cocreatie leren omgaan met een onzekere uitkomst?
  • Hoeveel ruimte geef je aan collega’s om te ‘falen’ zonder hun over te nemen, als je wel wordt afgerekend op resultaat?
  • Hoe kan je omgaan met veranderingen van bovenuit die je op je medewerkers moet overbrengen?

Nog meer vragen ter inspiratie? Klik door naar de presentatie van de vorige inspiratiesessie.

Praktisch

  • Inspiratiesessie voor stafmedewerkers en directies van kleine vzw’s of starters in HR
  • 2 juni 2016, PZ Onzelievevrouw, Koning Albert I-Laan 8, 8200 Brugge (2 minuten wandelen van het station van Brugge, parkeermogelijkheid aan voorkant station Brugge).
  • Koffiedrinken kan vanaf 9.30u, we starten om 10u. Afronden doen we om 16u.
  • 75 euro, broodjeslunch inbegrepen.
  • Voor leden van Trefpunt Zorg is het boek ‘Remotie: een stap terug is een stap vooruit’ inbegrepen in de deelnameprijs. 
  • Elke betalende deelnemer neemt gratis één collega mee uit de eigen of een bevriende organisatie.

Presentaties

HRwijs organiseert deze inspiratiesessie in samenwerking met Trefpunt Zorg.

hrwijs verso.jpg  Logo Trefpunt Zorg Brugge