U bent hier

Inspiratiesessie Samenwerken - Presentaties beschikbaar

Datum:
04-05-2017
Plaats:

Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Lakensestraat 146, 1000 Brussel. De KVS is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (www.kvs.be/bereikbaarheid).

Prijs: 
€75

Op donderdag 4 mei maakte HRwijs de groepsdynamiek in teams wakker op de inspiratiesessie 'Beter samenwerken in team'.

Hier kan je de presentaties opnieuw doornemen:

- Keynote: Geert Stroobant (De Heide vzw) lichtte zijn Teamontwikkelingsmodel toe, een model om te werken met teams in een organisatie, dat wordt versterkt met aangepaste werkinstrumenten.

Voormiddag:

- Keuzeworkshop 1Omgaan met conflicten - door Jo Robberechts en Kwinten Fort van Groep Intro

- Keuzeworkshop 2: Omgaan met veranderingen - door Peter Engelborghs van D-Na

Namiddag:

 - Keuzeworkshop 1: Groepsdynamica - door Bert Vandenbussche van Outward Bound

- Keuzeworkshop 2: Job- en teamcrafting - door Bart Moens en Ilse Balis van Kairos

 

Het programma

We zoeken samen naar werk op maat van de medewerkers en de talenten in het team. Job- en teamcrafting dus, al wel eens van gehoord? We bekijken hoe teams kunnen omgaan met verandering. We ontmijnen rijzende conflicten. 

Geert Stroobant (De Heide vzw) licht zijn Teamontwikkelingsmodel toe, een model om te werken met teams in een organisatie, dat wordt versterkt met aangepaste werkinstrumenten.

11.00u – 12.30u: keuzeworkshops

1. Omgaan met conflicten

Begeleider: Jo Robberechts van Groep Intro

Heb je wel eens te maken met conflicten tussen jouw medewerkers? Of had je als leidinggevende zelf al een conflict met een medewerker? In deze workshop reflecteer je over je conflicthanteringsstijl en werk je op een eigen case. Hoe kan je conflicten herkennen en bespreekbaar maken? Wat is jouw rol hierin? Welke kansen brengen conflicten met zich mee? Je gaat naar huis met een actieplan ‘Conflicthantering’!

2. Omgaan met veranderingen in een organisatie

Begeleider: Peter Engelborghs van D-Na

Werknemers en teams staan onder druk in een snel veranderende wereld. Sommige mensen lijken daar goed mee om te gaan, anderen niet. Wat kan ik als leidinggevende hieraan doen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn mensen groeien door verandering in plaats van zich telkens vast te rijden? In deze interactieve workshop leer je om hierrond te werken met je team.

12.30 – 13.30: broodjeslunch

13.30u – 15.00u: keuzeworkshops

1. Groepsdynamica

Begeleider: Bert Vandenbussche van Outward Bound België

Tijdens deze workshop werken we interactief rond teamontwikkeling en groepsdynamica. Op basis van de ervaring van de deelnemers ontvouwen we een groepsdynamisch model. Dit model kijkt naar 5 thema’s die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van een team. Wat is de onderliggende nood van de leden van de groep? Hoe wordt die nood geuit? Wat is de relatie met de begeleider? Hoe ziet de groep eruit? En wat is de rol van de teambegeleider?

2. Job- en teamcrafting, hoe doe je dat? Aan de slag met de "Mooi werk"-tool

Begeleider: Bart Moens

Stress en burn-out, automatisering en digitalisering, de vraag naar langer werken… Medewerkers staan vandaag flink onder druk. Om hun job haalbaar te houden, moeten ze die voor een groot deel zelf kunnen invullen en op maat scheppen van hun talenten en ambities. We spreken dan van jobcrafting. Werken we allemaal samen aan zo’n betere werkplek, dan gaat het over teamcrafting. In deze workshop gaan we na hoe je kan werk maken van job- en teamcrafting, toegepast op jouw situatie en organisatie.

Praktisch

  • Inspiratiesessie voor stafmedewerkers en directies van kleine vzw’s.
  • Donderdag 4 mei 2017, koffiedrinken kan vanaf 9.30u, we starten om 10u. Afronden doen we om 15u.
  • Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Lakensestraat 146, 1000 Brussel. De KVS is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (www.kvs.be/bereikbaarheid).
  • 75 euro, broodjeslunch inbegrepen.
  • Elke betalende deelnemer mag gratis één collega meebrengen uit de eigen of een bevriende organisatie.