U bent hier

Infosessie voor arbeidsbemiddelaars: Onthaalouder worden

Datum: 
16-10-2018
Plaats: 

Werkwinkel VAC Gent

Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 63
9000 Gent

Prijs: 
€0

Arbeidsbemiddelaars zoeken voor werkzoekenden een geschikte plaats op de arbeidsmarkt, maar ze kennen niet altijd de organisaties waar functies vacant zijn en evenmin wat de functies precies inhouden. Verso en VDAB startten daarom begin 2017 met een reeks bedrijfsbezoeken voor arbeidsbemiddelaars, zodat de afstemming tussen kandidaten en een openstaande job in de social profit optimaal kan verlopen. Het is nu de beurt aan de diensten voor onthaalouders in Oost- en West-Vlaanderen die ondersteund worden door het Vlaams Welzijnsverbond.

Onthaalouders zijn broodnodig, maar vaak is hun job onbekend en daarom onbemind en dat is jammer, want het is een mooi beroep. Ze ondersteunen de kinderen bij de eerste stappen van hun leven, leggen contacten in de buurt en kunnen hun job thuis uitvoeren. Een dienst voor onthaalouders ondersteunt hen in hun administratie en organiseert vormingen.

Op 16 oktober opent de VDAB van Gent zijn deuren voor arbeidsbemiddelaars om meer over deze diensten voor onthaalouders van het Vlaams Welzijnsverbond en over de job van onthaalouder te weten te komen. De sessie gaat meer bepaald over de inhoud van de job, de verwachtingen van de profielen, het sociaal statuut en de vergoedingen.

Tijdens de sessie zijn de dienstverantwoordelijken uit verschillende regio’s aanwezig. Zo komen arbeidsbemiddelaars meteen met hen in contact en kunnen ze de eerste afspraken vastleggen.

Schrijf je als arbeidsbemiddelaar in vóór dinsdag 9 oktober 2018.

Agenda

9.30u: een onthaalmoment met koffie

10u: korte inleiding door Verso/HRwijs

10.15u: voorstelling van de kinderopvangsector en de job van onthaalouder door Ellen Maris van het Vlaams Welzijnsverbond

11.00u: voorstelling van het sui generisstatuut door Linda Tielemans van de helpdesk sociaal statuut

11.30u: algemeen kennismakingsrondje van de deelnemers en de aanwezige diensten voor onthaalouders.

12.00u: lunch met speeddates met de diensten voor onthaalouders

 

Voor wie?: 

Arbeidsbemiddelaars en andere geïnteresseerden