U bent hier

HR-scan

Datum: 
14-10-2019
Plaats: 

Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent

Prijs: 
€0

HRWijs (Verso) ontwikkelde de HR-scan, een handig instrument dat het medewerkersbeleid in kaart brengt. Via een aantal concrete vragen, geclusterd volgens thema’s zoals werving en selectie, functieprofiel, diversiteit, … wordt snel duidelijk of het medewerkersbeleid op punt staat, en waar eventueel nog verbetering mogelijk is.

Maar meer nog dan een handig zelfevaluatie-instrument, biedt de HR-scan het framework om medewerkersbeleid op een geïntegreerde manier te benaderen. Elk aspect van het HR-beleid is gelinkt aan alle andere, en sleutelen aan één aspect is steeds beïnvloeden van het totale beleid.

Zin om aan de hand van een brede en praktijkgerichte kijk je medewerkersbeleid onder de loep te nemen? Dan is deze dag iets voor jou. In de voormiddag ontdek je de verschillende elementen van de HR-scan, en wordt de interne samenhang duidelijk. In de namiddag ga je dieper in op enkele uitdagingen van HR in social profit, gekoppeld aan de verschillende domeinen van de HR-scan, en verken je de valkuilen en mogelijkheden.

Voor wie?: 

Leidinggevenden, teamverantwoordelijken, HRM-verantwoordelijken die interesse hebben om het HR-beleid in de organisatie systematisch te onderzoeken en verbeteren.
Opgelet: enkel organisaties binnen de social-profitsector komen in aanmerking.