U bent hier

Vorming HRscan

Datum: 
14-10-2019
Plaats: 

Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent

Prijs: 
€0

HRwijs (Verso) ontwikkelde de HRscan, een handig instrument dat het medewerkersbeleid in kaart brengt. Via een aantal concrete vragen, geclusterd volgens thema’s zoals werving en selectie, functieprofiel, diversiteit, … wordt snel duidelijk of het medewerkersbeleid op punt staat, en waar eventueel nog verbetering mogelijk is.

Maar meer nog dan een handig zelfevaluatie-instrument, biedt de HRscan het framework om medewerkersbeleid op een geïntegreerde manier te benaderen. hrscan_5.png

Elk aspect van het HR-beleid is gelinkt aan alle andere, en sleutelen aan één aspect is steeds beïnvloeden van het totale beleid.

Zin om aan de hand van een brede en praktijkgerichte kijk je medewerkersbeleid onder de loep te nemen? Dan is deze dag iets voor jou. In de voormiddag ontdek je de verschillende elementen van de HR-scan, en wordt de interne samenhang duidelijk. In de namiddag ga je dieper in op enkele uitdagingen van HR in social profit, gekoppeld aan de verschillende domeinen van de HR-scan, en verken je de valkuilen en mogelijkheden.

Programma

Leerinhouden voormiddag

  • Waarom een HR-scan?
  • Wat is een HR-scan?
  • Zelf kennismaken met de thema’s van de HRscan en delen van ervaringen met andere  deelnemers
  • “Lessons learned”: hoe tevreden ben je over jullie medewerkersbeleid? Waar zou jij/je organisatie op moeten inzetten? Waar scoort en worstelt de social profit mee?

Leerinhouden namiddag: uitdagingen
 

  • Nieuw leiderschapsparadigma? Impact op competentie- en talentdenken en welzijn.Nieuw organisatiedenken? Leiderschap, welzijn, communicatie, competenties en ontwikkeling in meer zelfsturende organisaties
  • Nieuwe medewerkersbenadering? Werven, selecteren, evalueren en motiveren in een talentgerichte arbeidsmarkt?
  • Nieuwe spelregels? Zinvolheid van “zacht” HR in een “hardere” social profit, onderhevig aan vermarkting, concurrentie, …

Inschrijven

Inschrijven doe je via de website van VIVO

Voor wie?: 

Leidinggevenden, teamverantwoordelijken, HRM-verantwoordelijken die interesse hebben om het HR-beleid in de organisatie systematisch te onderzoeken en verbeteren.
Opgelet: enkel organisaties binnen de social-profitsector komen in aanmerking.