U bent hier

Obelisk presenteert... Break an egg!?

Datum:
09-11-2018
Plaats:

3HOOG - Mechelsevest 90, 3000 Leuven

Prijs: 
€35

Wij geloven dat professionele en persoonlijke groei start met het in vraag stellen van jezelf. Het openstaan voor feedback, je kwetsbaar durven opstellen en aansluiting vinden met je talenten en deze optimaal inzetten zijn daarbij essentieel.

Klinkt dit 'ver van je bed' of als een grote uitdaging voor jezelf? Geen nood, we hebben een plan.

Op 9 november willen we je laten kennismaken met elementen die nodig zijn om uit jouw ei te breken.

Plezier is daarbij toegestaan.

Je kan kiezen tussen 3 workshops.

Workshop 1: Een organisatie vol ondernemers
Als leidinggevende of HR-medewerker sta je mee in voor het welzijn van je medewerkers op de werkvloer. Daarbij hoort ook dat je zicht hebt op hun huidige en toekomstige loopbaanwensen. Goede werknemers tevreden én binnen de organisatie houden is immers een belangrijke uitdaging. Het vergt onder andere vaardigheden in het voeren van loopbaangesprekken en - nog belangrijker - rond de vraag hoe kan je als leidinggevende je medewerkers ondersteunen zodat ze hun eigen loopbaan in handen nemen? Hoe met andere woorden, zelfsturing en ondernemerschap in het team (en de organisatie) stimuleren?

Deze workshop heeft als doelstelling om een procesgericht kader over het voeren van loopbaangesprekken aan te reiken en je een aantal praktische tools/oefeningen te geven die je tijdens die gesprekken kan gebruiken. Je ontdekt de rol van procesbegeleiding in een loopbaangesprek. En leert hoe mensen dankzij de begeleiding hun loopbaan zelf in handen nemen en niet wachten op een functioneringsgesprek of jouw initiatief.

Workshop 2: Groeikaseffect - versterkt eigenaarschap
Groeikaseffect staat voor het versterken van jezelf in verbinding met anderen.

Worstel jij ook met vragen als:

Wat is mijn invloed in omgevingen die steeds meer bepaald worden door systemen, snelheid en standaardisatie?
Hoe kan ik mijn invloed vergroten en verfijnen?
Hoe kan ik wat mensen willen, samenbrengen met wat de organsiatie wil?
Hoe krijg ik mensen mee in dezelfde en gewenste richting?
Hoe kan ik mezelf blijven ontplooien?
Hoe voed ik mezelf als professional om alert en gepast deze uitdagingen aan te gaan?

Met deze vragen gaan we in de workshop aan de slag. Daarnaast is het ook een opstart voor de opleiding die we organiseren in februari 2019. We willen je op een concrete manier laten kennismaken met de doelstelling, de inhoud en de werkwijze van ons programma. We noemen het een 'proeverij'.

Workshop 3: Verbindend communiceren
Communiceren... we doen het elke dag. Toch blijkt uit de dagelijkse realiteit dat communiceren niet altijd even vlot gaat. Af en toe ontstaan conflicten of we blijven zelf met heel wat onuitgesproken gevoelens zitten.

Wat maakt dat het soms zo moeilijk is om op een effectieve, verbindende manier in gesprek te gaan?

Met deze essentiële vraag gaan we in deze workshop aan de slag. In de workshop gebruiken we een communicatiemodel dat dient om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen waarin mensen leren wat ze écht voelen en vanwaar dit komt (hun fundamentele behoeften). Meer dan een louter communicatiemodel, is het een levenshouding die uitnodigt om met meer mededogen naar jezelf en je medemens te kijken. Het brengt meer inzicht in je communicatie, in jezelf, in anderen, én leert je op zo'n manier te communiceren dat er meer verbinding en samenwerking ontstaat.

KOSTPRIJS : €35 (excl. BTW)

PROGRAMMA

  • 12u30     Onthaal met lunch
  • 13u00     Plenaire verwelkoming
  • 13u45     Workshop 1
  • 15u00     Workshop 2
  • 16u00     Plenaire afsluitsessie
  • 16u30     Netwerkdrink

INSCHRIJVEN DOE JE HIER

Gesprekken voeren