U bent hier

2daagse training 'Verhalen als motor voor verandering'

Datum:
16-03-2017
Plaats:

Provinciehuis van Leuven (Provincieplein 1, 3010 Leuven)

Prijs: 
€750

De manier waarop mensen hun verhaal vertellen en naar hun ervaring kijken, kan helpend zijn, maar vaak ook niet. Op momenten dat er ons iets moeilijks overkomt, zoals een ontslag of een verandering in ons bedrijf of wanneer we op een kruispunt staan, zijn we op zoek naar inzichten, hulp, iets wat ons weer op weg kan helpen. Dan ‘ordenen’ we alles wat ons overkomt, en de manier waarop we dat doen geeft kleur aan ons leven of zorgt net voor een zwart/wit beeld.

Als coach van individuen of groepen kan je een ondersteunende rol vervullen in hoe mensen betekenis geven aan hun ervaringen.

Wat kan deze training betekenen voor jouw werk?

Dankzij het model van de ‘Weg van de held’ kan je mensen helpen om wat hen overkomt met andere ogen te zien. Je kan nieuwe betekenissen en wegen blootleggen, mee op verkenning gaan naar elementen die helpend zijn en troost bieden op momenten dat het moeilijk gaat. Je helpt verbinding leggen door het breder beeld te zien. Mensen krijgen hierdoor opnieuw zelfvertrouwen en nemen het heft in eigen handen. Ze worden weer de held in hun eigen verhaal.

Deze training is zeker iets voor jou…

Als je zelf gepassioneerd bent door de groei en ontwikkeling van mensen en groepen in werkcontext en hen daarbij wil ondersteunen.
Als je zoekt naar verdieping van je werk, nieuwe zaken wil uitproberen en concreet aan de slag wil met een rijk en gelaagd model.
Als je houdt van verhalen, series, films, boeken, theater en ook deze ook met nieuwe ogen wil zien.
Als je mensen wil helpen bij het geven van betekenis en zin aan hun ervaringen zodat ze een motor worden voor verandering en groei.

Opbouw van het leertraject

Vooraf bekijk je een film die we als basis gebruiken om het model onder de knie te krijgen.

Dag 1 – 16/03/2017, 9u30 tot 16u30:

Je maakt intensief kennis met het model ‘De weg van de held’ via het zien en analyseren van filmfragmenten, het delen van eigen ervaringen en verhalen. We passen dit toe op onze eigen professionele en loopbaangerelateerde vragen. Je gaat naar huis met inzichten en een hoop prikkelende vragen die je meteen in de praktijk kan gaan gebruiken.

Je bepaalt zelf een terrein waarop jij met (een onderdeel van) het model wil gaan experimenteren: (loopbaan)coaching, functioneringsgesprekken, begeleiding bij studiekeuze, sollicitatiegesprek (voorbereiden),… er zijn voldoende mogelijkheden.

Tussentijds:

Je gaat aan de slag met jouw project; we maken een afspraak voor een korte coachingsessie via skype (40 minuten).

Dag 2 – 21/04/2017, 9u30 tot 16u30:

We verdiepen enkele van de fases in het model via concrete oefeningen en jij kan je eigen voorbereiding uittesten op de groep en krijgt onmiddellijke feedback. Je gaat buiten met een koffertje vol praktische toepassingen van ‘De weg van de held’ voor je eigen beroepspraktijk.

Praktisch

  • We werken in een kleine groep met veel ruimte voor uitwisseling en individuele inbreng (min. 6 en max. 12 deelnemers).
  • Waar en wanneer? De training vindt plaats in het Provinciehuis van Leuven (Provincieplein 1, 3010 Leuven) op donderdag 16/3 en vrijdag 21/4, telkens van 9u30 tot 16u30. Het Provinciehuis ligt op 5 minuten wandelen van het station van Leuven. Meer informatie over bereikbaarheid en parkeermogelijkheden vind je hier: http://www.vlaamsbrabant.be/over-de-provincie/kennismaking/provinciehuis...
  • Prijs voor het hele traject: € 750 (excl. BTW) , broodjeslunches en coachingsessie inbegrepen. 10% korting voor wie inschrijft voor 18/2/2017.

Inschrijven?

Stuur een mail met je gegevens aan lisa.coppin@groeiinzicht.be voor 7/3/2017

Twijfel je nog? Bel me op 048 48 38 27 of mail me; dan gaan we samen na of de training écht iets voor jou is.

Voor wie?: 

Al wie met en voor mensen werkt en hen in hun groei wil ondersteunen: (loopbaan)coaches, procesbegeleiders, HR-verantwoordelijken en leidinggevenden.