U bent hier

Bijblijfsessie VDAB: profiel sollicitant + Zomerakkoord

Datum: 
22-11-2018
Plaats: 

Congrescentrum De Oude Melkerij, Stationsstraat 143b, 8830 Gits
 

Prijs: 
€0

Met gemotiveerd en deskundig personeel sta je sterker. VDAB heeft niet alleen een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers, maar organiseert elke maand ook een informatiesessie samen met een sociaal secretariaat. Daar gaan we dieper in op actuele en interessante onderwerpen die je personeelsbeleid versterken.
We organiseren de sessie van 22 november in Gits samen met Besox.

Programma
10.30 uur: Ontvangst met koffie
11.00 uur: Herken het persoonlijkheidsprofiel van je sollicitant  (Thomas International)  
11.45 uur: Zomerakkoord 2017: concrete uitwerking in 2018 (Besox)
13.00 uur: Broodjeslunch | netwerking

1. Thomas International | Herken het persoonlijkheidsprofiel van je sollicitant, Geert Delobelle | consultant
Het is belangrijk dat je als bedrijfsleider, leidinggevende of recruiter toekomstig werkgedrag juist inschat en dat je er zeker van bent dat de sollicitant de juiste attitude en competenties heeft. Zeker in een krappe arbeidsmarkt moet het meteen raak zijn. Het is niet gemakkelijk om het profiel van een onbekende kandidaat meteen juist in te schatten tijdens een selectiegesprek. Geert licht toe hoe je de onzichtbare competenties van de sollicitant waarneembaar maakt tijdens het sollicitatiegesprek, zodat je de juiste persoon voor je vacature kiest.

2. Besox | Zomerakkoord 2017: de concrete uitwerking ervan in 2018 en de gevolgen voor u als werkgever, Lieveke Van Tieghem | Senior-consultant
De federale regering heeft in 2017 een akkoord bereikt en daardoor werden in 2018 heel wat maatregelen gelanceerd die gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. Zo zijn er maatregelen om de werknemer langer aan het werk te houden en om de aanwervingsdrempel te verlagen. Nu het akkoord op kruissnelheid is gekomen, is het tijd om één en ander te verduidelijken in een heerlijk heldere uiteenzetting door Lieveke.

Voor wie?: 

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals