U bent hier

Waarom employer branding in de social profit?

Datum: 
26-04-2018
Plaats: 

Jongerenbegeleiding-Informant - Stapelplein 32, 9000 Gent (10-15 minuten wandelen vanaf Gent-Dampoort)

Prijs: 
€120

Wie nog niet actief aan employer branding doet, ontvangt waarschijnlijk weinig sollicitaties, of spendeert een aardig bedrag aan het sourcen van nieuw talent. Met een goeie employer branding strategie keer je de rollen om: in plaats van veel middelen uit te geven aan het aantrekken van potentiële kandidaten, benut je middelen om te bouwen aan je reputatie als werkgever. Een ijzersterke reputatie zal ervoor zorgen dat je de juiste doelgroep aanspreekt, en zal leiden tot een constante instroom van kwalitatieve sollicitaties.

Het Pavlov-effect?
Het ultieme employer brand werkt als het Pavlov-effect. Een imago zo sterk, dat kandidaten spontaan beginnen kwijlen bij het horen van de naam van je bedrijf. Een imago zo sexy, dat werknemers anderen – volledig onbewust – jaloers maken wanneer ze op netwerkevenementen vertellen waar ze werken.

Hoe wordt een werknemer bedrijfsambassadeur?
Dit is het fenomeen waarbij een werknemer zich gedraagt als enthousiaste ambassadeur van het bedrijf(smerk). Wanneer stelt een werknemer zich zo op? En hoe kan de organisatie die houding stimuleren?

Interne communicatie 2.0
Sociale media als Twitter en Facebook bieden werkgevers volop kansen. Maar om die te pakken, moeten bedrijven hun interne communicatie vernieuwen. HR- en communicatieprofessionals kunnen medewerkers opleiden tot ambassadeurs die sociale media optimaal gebruiken èn het goede verhaal vertellen.
Heeft jouw bedrijf nog een personeelsblad? Wordt intranet nog gevuld door de intranetredactie? Met andere woorden: wordt er voornamelijk van boven naar beneden gezonden? Of is het personeelsblad vervangen door een intranetomgeving waar medewerkers zelf informatie kunnen uploaden, zijn zij aan het Yammeren geslagen of is er een afgesloten organisatie-pagina op Facebook? Wordt de kennis en informatie gedeeld, ook op initiatief van de medewerkers?

Locatie:
Jongerenbegeleiding-Informant - Stapelplein 32, 9000 Gent (10-15 minuten wandelen vanaf Gent-Dampoort)

Kostprijs:
120 excl BTW (leden Academy&Friends en Jongerenbegeleiding-Informant betalen 110 euro excl BTW)