U bent hier

Versterken van veerkracht via positieve psychologie en zelfcompassie

Datum: 
04-10-2018
Plaats: 

PXL-CONGRESS - ELFDE LINIESTRAAT 23A (GEBOUW D) - 3500 HASSELT

Prijs: 
€45

Hogeschool PXL zet vanuit de Banaba zorgmanagement sterk in op leiderschapsontwikkeling. Als leidinggevende kan je zelf vanuit een sterke veerkracht de dagelijkse stress en tegenslagen op de werkvloer po-sitief herkaderen. Tevens ben je een waardevolle spilfiguur in de organisatie die je medewerkers kan laten groeien in hun veerkracht. Beide aspecten willen we graag in deze uiteenzetting belichten.

Programma

18.00u : Onthaal met broodjes

18.30u : Putting the oxygen mask on yourself first - Dr. Elke Smeets

Waar ligt jouw focus in tijden van stress en tegenslag? Bij anderen? Bij het oplossen van problemen of bij jezelf? De kans is groot dat je focus niet vaak genoeg bij jezelf ligt. In "Putting the oxygen on yourself first" inspireert Elke Smeets je om hier verandering in te brengen. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het optimaal hou-den van je "zuurstofpeil" door een betere relatie met jezelf te ontwikkelen, essentieel is voor een duurzame veer-kracht. In deze lezing leer je hoe je jezelf het best kunt ondersteunen in moeilijke tijden. Je maakt kennis met han-dige tools om je levenskwaliteit te verbeteren en anders om te gaan met gevoelens van stress en onzekerheid. Daarnaast leer je om met meer perspectief te kijken naar je eigen functioneren waardoor je minder vaak gebukt hoeft te gaan onder het gewicht van je innerlijke criticus.

20.00u : Good practice - Roel Eerlingen

20.30u : Vraagstelling

21.00u : Netwerkmoment met een drink 

Inschrijven kan tot en met woensdag 26 september 2018.
Kosteloos annuleren kan tot en met woensdag 26 september 2018.

Inlichtingen

Annemie Pachen

e| annemie.pachen@pxl.be
g| +32 499 64 31 33

Doelgroep

Dit seminarie richt zich naar leidinggevenden in de welzijns– en gezondheidszorg (hoofdverpleegkundigen, zorgcoördinatoren, diensthoofden, stafmedewerkers, HR verantwoordelijken, verpleegkundigen en paramedici).

Begeleiders

Elke Smeets is doctor in de psychologie en auteur van het boek "Geluk en optimisme". Ze is medebezieler van het positieve psychologie onderwijs in Europa en doceert positieve psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Naast haar academische activiteiten werkt Elke als therapeut in haar privé-praktijk en verzorgt ze zowel nationaal als internationaal therapie opleidingen in Acceptatie en Commitment Therapie, Compassion Focused Therapy en Mind-ful Self-compassion.

Roel Eerlingen is algemeen directeur van Limburgs grootste Social Profit groep van Woonzorgcentra Integro VZW met méér dan 900 medewerkers. Hij is bachelor verpleegkundige, voltooide zijn BanaBa zorgmanagement en behaalde zijn Master Science Nursing aan de Universiteit Antwerpen. In de 8 woonzorgcentra van Integro staat het geloof en vertrouwen in medewerkers centraal. Het is voorwaardenscheppend voor een arbeidsorganisatie die gestoeld is op verantwoordelijkheid, autonomie en betrokkenheid van de medewerkers. Zorg in dialoog met de méér dan 1200 cliënten is enkel realiseerbaar met empowerde en bevlogen medewerkers. Roel tracht theoretische modellen te vertalen in een hands-on mentaliteit bij middenkader en directie. Hij geeft gestalte aan begrippen als appreciative inquiry en mental ownership door mensen te appelleren op hun gezond boerenverstand.

Bijdrage

Externen: € 45 (broodjes en drank inbegrepen)
Studenten Banaba Zorgmanagement: € 20 (ter plaatse te betalen)
PXL-Personeel: € 33

Inschrijven doe je hier