U bent hier

Objectieve screening van cv's bij sollicitatie

screening cv's

Deze tool biedt een manier om je selectie op basis van brief en cv te objectiveren. Je bepaalt vooraf welke criteria je zal hanteren en welke weging je aan elk criterium geeft.

Bedoeling is dat je voor elke vacature vooraf bepaalt wat eisen zijn (de kandidaat moet hier zeker aan voldoen, anders is het sowieso al een ‘nee'). Zijn die niet duidelijk uit het cv en brief, dan bel je de kandidaat even op. Daarnaast formuleer je ‘wensen’ en je bepaalt een weging (hoe belangrijker, hoe meer deze score moet doorwegen op het geheel). Als je dit voor elke kandidaat invult, krijg je totaalscores die niet vooraf te voorspellen zijn. 

Het gebruiken van deze tool vraagt overleg en reflectie vooraf maar zorgt ervoor dat je alle kandidaten op eenzelfde manier beoordeelt. Als dit goed zit, kan één persoon gerust de screening van de cv’s op zich nemen.

Op het tweede tabblad staat een voorbeeld van hoe je ook in het criteriumgericht gesprek kan werken met scores. Pas op, daar is het belangrijk dat de juryleden in gesprek gaan over de toegekende scores.

Ontwikkeld door: 

Sodiwe

Instroom