U bent hier

Instroom

De juiste medewerkers en vrijwilligers aantrekken, aan boord krijgen en aan je organisatie binden; het is cruciaal voor een goede werking. In tijden van toenemende krapte op de arbeidsmarkt, wordt het steeds belangrijker om strategisch om te gaan met werving en selectie.

Met de term ‘personeelsplanning’ bedoelen we een inschatting op middellange en lange termijn van welk personeel je nodig hebt om de doelstellingen van de organisatie te bereiken, evenals de financiële implicaties daarvan.

Voor je medewerkers gaat zoeken om je rangen te versterken, dien je er eerst voor te zorgen dat je een aantrekkelijke werkgever bent. Een goed vacaturebericht dat je breed en toch ook gericht verspreidt, zorgt ervoor dat kandidaten je jobaanbod vinden.

Eens je kandidaat-medewerkers tot je organisatie hebt aangetrokken, komt het er op aan de juiste mensen aan te werven. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Een warm onthaal zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers sneller ingewerkt en geïntegreerd zijn in je organisatie. Het voorkomt een vroegtijdig vertrek van nieuwe medewerkers.

Events