U bent hier

Paradoxen in de zorg

Datum: 
10-05-2019
Plaats: 

Anker vzw, Muizendries 35, 9070 Heusden

Prijs: 
€175

Beter leren omgaan met tegenstellingen: de uitdaging van de komende decennia?

​We leven en werken in een voortdurende stroom van veranderingen, waarbij we de confrontatie aangaan met veel en snelle evoluties, onvoorspelbaarheid, complexiteit en ambiguïteit.

Niets is nog wat het is geweest. De gekende eenvoud en duidelijkheid is (vaak) verdwenen. Het is niet langer juist of fout, goed of slecht, zwart of wit.

Het denken in tegenstellingen of extremen werkt niet meer. We moeten de omslag maken van het of/of denken naar het en/en denken, zeker ook in de zorg.

Een hele uitdaging! Hoe gaan we om met de diversiteit in verwachtingen en visies ? Is dit een bedreiging of juist een kans?

Waar kiezen we voor: standaardisatie of variatie, uniformiteit of uniciteit, innovatie of stabiliteit, autonomie of sturing, de letter of de geest, … of kiezen we voor “the best of both worlds”?

In deze sessie wil Anker vzw stilstaan bij die paradoxen waar je binnen de eigen werking mee te maken hebt, even wat afstand nemen en samen zoeken naar mogelijkheden om hier (co)creatief mee om te gaan.

Voor wie?: 

Leidinggevenden