U bent hier

Oplossingsgericht leidinggeven

Datum: 
26-11-2019
Plaats: 

't Roodhof, Nieuwburgstraat 32, 8020 Oostkamp

Prijs: 
€150

Oplossingsgericht werken is een evidence based methode waarbij je fundamenteel anders kijkt naar verandering en problemen die hieraan te gronde liggen. Het oplossingsgericht werken is leuk, licht, luchtig én lastig om te doen. Het biedt zuurstof binnen de oplossingsgerichte interactie, maar het is lastig om aan de reddersreflex bij onszelf te weerstaan. Wanneer we de oplossingsgerichte grondhouding hanteren, treedt sneller, blijvende verandering op. Resultaatsgerichtheid waar mens en organisatie sneller blijvend beter van worden is in tijden van crisis een must.

Na het volgen van een eendaagse proever oplossingsgericht werken weet je wat er bedoeld wordt met de oplossingsgerichte grondhouding. Je hebt hiervan geproefd in enkele oefeningen. Je weet wat het verschil is tussen een probleemgerichte aanpak en de oplossingsgerichte aanpak.

Oplossingsgericht werken bestaat grotendeels uit een grondhouding die leuk en lastig tegelijkertijd is. Het brengt vaak een glimlach in de communicatie, maar is even vaak lastig om te hanteren als leidinggevende. Het is weerstaan aan de reflex om zelf oplossingen op eigen maat naar voor te schuiven.

Een oplossingsgericht gesprek bestaat uit techniek en grondhouding: De techniek is de juiste vragen die op het juiste moment gesteld worden. De grondhouding is als het ware de toon, de muziek waarop ze gesteld worden. En daar ligt het verschil met andere methodes van werken.

Voor wie?: 

Leidinggevenden