U bent hier

Opleiding tot stresscoach en burn-out coach

Datum: 
10-09-2018
Plaats: 

3hoog Leuven, Mechelsevest 90 - 3000 Leuven

Prijs: 
€2 900

Leren coachen en adviseren bij stress en burn-out

Situering

Ziekteverzuim door stress en burn-out neemt toe. De Wereld Gezondheidsorganisatie noemt mentale gezondheid hét arbeidsrisico van de nabije toekomst. Nu al ervaart één op de 3 werknemers een te hoge werkdruk. Spanningsklachten staan bovenin de lijst met werkverzuimoorzaken.

Men verwacht dat ziekteverzuim door werkgerelateerde spanning nog verder zal toenemen. Werknemers durven zich op dit moment nauwelijks ziek te melden, bang om in de huidige economische situatie hun baan te verliezen. Verder zijn er de laatste jaren functies geschrapt door bezuinigingen.  Ook worden niet alle mensen die de komende jaren met pensioen gaan vervangen.  We krijgen het dus steeds drukker. De mentale klachten die hieruit voortkomen, zullen naar verwachting de komende jaren zorgen voor een grote toename in langdurig  ziekteverzuim.

Burn-out of overspannenheid is zeer ingrijpend en vaak beangstigend voor de medewerker die het treft. Voor de collega’s betekent het moeten missen van een collega extra werk en voor de werkgever extra kosten. Een langdurige te hoge werkdruk kan bovendien leiden tot minder inzet en motivatie, slechte prestaties en een negatief werkklimaat. Uiteindelijk leidt dit tot psychische klachten, overspannenheid en - als het niet op tijd gesignaleerd en aangepakt wordt - uiteindelijk tot burn-out en ziekteverzuim.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor in- en externe coaches, (HR) adviseurs en leidinggevenden die binnen organisaties aandacht willen besteden aan preventie van overmatige stress en voor coaches die zich willen bekwamen op het gebied van burnout coaching.

De opleiding veronderstelt geen specifieke kennis van - of ervaring met begeleiden van stressklachten of burnout. We beginnen bij de basis.  Wel heb je best een eerste ervaring met met begeleiding, advisering of coaching.

Deze opleiding richt zich vooral op specifieke coachingsvaardigheden in relatie tot burn-out coaching en advisering rond stresspreventie.  Het is een toegevoegd specialisme voor bijvoorbeeld coaches, HR adviseurs, loopbaancoaches, maatschappelijk werkenden, sociaal verpleegkundigen, huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen die een opfrissing wensen, leidinggevenden en adviseurs van werkers in risicoberoepen (onderwijs, zorg, politie, ambulancediensten), enz. Voor mensen die (voor- of achteraf) hun algemene coachingsvaardigheden willen versterken, bevelen wij de opleiding inspirerend coachen aan.

Wat leer je in deze opleiding?

Je kan als stresscoach medewerkers of coachees helpen dreigende overspannenheid of burn-out te herkennen, erkennen en voorkomen.
Je kan medewerkers of coachees effectief begeleiden om zo snel mogelijk weer vitaal en met plezier terug aan de slag te gaan na burn-out en overspannenheid.
Je kan werkdrukonderzoek uitvoeren in organisaties.
Je adviseert als stresscoach organisaties en leidinggevenden over hoe ze werkdruk op een gezond niveau kunnen houden.
Je leert leidinggevenden stresssignalen vroegtijdig te herkennen en er adequaat op te reageren.
Je kan leidinggevenden adviseren over het verminderen van werkgebonden stressoren.
Je kan organisaties adviseren over wat men kan doen om een medewerker weer zo snel mogelijk gezond en met plezier aan het werk te krijgen en te houden.
Je adviseert over aanpassing of verandering van werk als de functie niet meer passend is voor de betrokken werknemer.
Je werkt vanuit de kracht van de coachee en niet vanuit een 'hulpeloze zieke'.
Je leert de grenzen van je dienstverlening kennen en respecteren: welk type klachten van coachees passen bij jouw aanbod en welk type klachten dien je direct door te verwijzen naar bvb een klinisch psycholoog, een psychiater, therapeut of arts?

Programma

Lees het volledige programma hier

Startdata

Didactische aanpak

De training start met een persoonlijke intake.
We geven een stevig algemeen kennis- en vaardigheidsfundament én werken aan je individuele doelen.
Er is een aansprekende balans tussen theorie en praktijk: de theorie wordt kort besproken,  je oefent veelvuldig zodat je nieuwe vaardigheden kan toepassen in je eigen praktijk.
Direct toepasbaar: gedurende de opleiding voer je een aantal coachingsgesprekken uit met een eigen coachee met milde, niet complexe werkgerelateerde spanning. De opleiding volgt het pad dat je met een coachee volgt (intake, analyse, begeleidingsplan, coaching, actieplan veranderingen, terugvalpreventie, advisering organisatie)
De opleiding is interactief; er is ruimte voor inbreng van eigen cases, zelfreflectie, je wisselt veelvuldig ervaringen uit met je collega’s.
Je oefent met RET-, mindfulness- en ontspanningstechnieken.
Je kan inloggen op de elektronische leeromgeving van HRD Academy (www.elohrdacademy.eu).  Je hebt op die manier toegang tot het leermateriaal van deze training en je kan via deze leeromgeving in contact komen en blijven met alle (ex-) deelnemers.
Maximum aantal deelnemers: 15.

Cursusmateriaal

Handboek coachen bij stress en burn-out, Annita Rogier
HRDA Werkboek voor coachees
HRDA handouts
Werkdrukmeter

Trainer

Annita Rogier (Register psycholoog arbeid en organisatie NIP) heeft de afgelopen 24 jaar veel ervaring opgedaan met coachen van mensen met werkgerelateerde stressklachten en burn-out en met het adviseren van organisaties over verlagen van werkdruk.  Ze schreef een programma voor re-integratie na overspannenheid en burnout: “Weer aan het werk; weerbaar aan het werk” (1996).  Ze ontwikkelde en publiceerde een uitgebreid instrument om werkdruk te meten: “de werkdrukmeter” (1998).  Ze publiceerde over werkdruk o.a. in het blad: Personeelsbeleid (“tijd voor welzijn: test de stresspotentie van uw organisatie”, 1999) en over coaching  o.a. in Rijnmond Bussiness (1999), in De Accountant (artikel: “gezond is toch goedkoper”, 2000).  Ze sprak op congressen over werkdruk en stress o.a. op het congres: “Druk de werkdruk”, (2000). Ze gaf een interview over stress tijdens vakanties in het blad Men’s Health.  Annita ontwikkelt en publiceert al 26 jaar instrumenten voor loopbaan – en stress- en burnout coaching en heeft effectief meer dan 12.000 loopbaan- en stress en burn-out gesprekken gevoerd. Ze verzorgde tot nu toe bijna 4.600 trainingen over deze thema's, met in totaal ongeveer 49.000 zeer tevreden trainees.

Annita is voorzitter van de Vereniging voor Erkende Stresscoaches en Burn-out coaches (VESB).

Prijs

€ 2900, exclusief BTW
Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.
Ex-deelnemers van de Opleiding tot loopbaanprofessional genieten 5% korting (eventueel cumuleerbaar met de vroegboekkorting).  Vermeld 'ex-deelnemer loopbaan' in inschrijfrubriek 'opmerkingen' aub.

Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. 

Inschrijven?

Klik hier voor meer info en om in te schrijven