U bent hier

Omgaan met psychische problemen op de werkvloer

Datum: 
22-10-2019
Plaats: 

SBM Gent, Tramstraat 63, 9052 Zwijnaarde

Prijs: 
€200

Eén op vijf mensen krijgt in zijn leven te maken met een psychisch probleem. Het is dus niet ondenkbeeldig dat er in elk team medewerkers zijn die vroeg of laat een psychisch probleem krijgen. Dan gaat het niet louter om gevoelens van angst of verdriet, maar om een aandoening die het dagelijks leven van de persoon verstoort.

Psychische problemen blijven een taboe. Veel betrokkenen durven er niet over te spreken en kunnen zo nergens terecht met hun gevoelens.

Om vermijdbaar verzuim in het bedrijf preventief aan te pakken, worden leidinggevenden getraind om in een vroeg stadium psychosociale problemen te zien, te herkennen en erop te reageren.

Zo kunnen medewerkers eventueel sneller doorverwezen worden. Met de nodige kennis en oefening zijn leidinggevenden beter gewapend tegen situaties waarin ze te maken krijgen met mentaal belaste medewerkers én tegen het verzuim dat daaruit kan volgen.

Voor wie?: 

Tijdens deze opleiding leren hoger management, HR-medewerkers en leidinggevenden vroegtijdig mentale problemen op te sporen.