U bent hier

Toegankelijke instrumenten voor je medewerkersbeleid – workshop 15 juni - VOLZET

Datum:
15-06-2017
Plaats:

Dirk Boutsgebouw / VAC Leuven: Diestsepoort, 3000 Leuven (www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-overheid/dirk-boutsgebouw-vac-leuven, naast het NMBS-station van Leuven)

Prijs: 
€0

Deze workshop is VOLZET. Kom je graag op de wachtlijst te staan? Mail dan even naar kirsten@hrwijs.be

Je zoekt eenvoudige, slimme instrumenten voor je medewerkersbeleid. Liefst zijn deze onmiddellijk bruikbaar en ook nog eens gratis. Maak kennis met een aantal methodieken van je keuze en pas die meteen toe in de praktijk. Schrijf je daarom nu in voor de workshop  'Toegankelijke instrumenten voor je medewerkersbeleid', op donderdag 15 juni in Leuven. 

horseshoe-1516273_640.jpg

Op www.hrwijs.be/tools vind je een ruime database van toegankelijke HR-instrumenten. Instrumenten om je processen van werving, selectie en onthaal goed aan te pakken, om het functioneren van je medewerkers en teams te bespreken, om verzuim te beperken en welzijn te bevorderen, om werk te maken van een inclusieve werkvloer,…

De instrumenten om uit te kiezen

Je krijgt de kans om tijdens de workshop nader kennis te maken met drie instrumenten uit onderstaande lijst. Kies er nu alvast vijf die je voorkeur wegdragen. Wij wijzen je dan toe aan drie sessies uit je voorkeurslijst.

 1. Werving: Checklist voor het opstellen van een leesbare vacature
  Een checklist om vacatures aan af te toetsen voor publicatie. Met eenvoudige aanpassingen of herschikkingen maak je je vacature helder, duidelijk en beter leesbaar. Zo leren kandidaten jouw verwachtingen kennen en kunnen ze zich een beeld vormen van de functie. Breng een eigen vacature mee om meteen op voort te werken.
   
 2. Selectie: STARR-methodiek
  Weet je soms niet goed welke vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek? De STARR-methodiek is een handige leidraad doorheen je gesprek en zorgt voor de nodige structuur.
   
 3. Onthaal: de onthaalmap van Huize Levensruimte
  Huize Levensruimte vzw maakte van haar onthaalmap een heus werkboek. Hoe staat het met jouw onthaal binnen de organisatie? Je gaat concreet aan de slag, eventueel op basis van je eigen onthaalbrochure.
   
 4. Gesprekken voeren: 3 leidraden
  Twijfel je soms wel eens over hoe een goed functionerings- of coachingsgesprek er uitziet? Wij bieden je 3 voorbeelden die als leidraad kunnen dienen bij zo een gesprek: de ‘HANDleiding’, de 'leidraad loopbaangesprekken' en de leidraad ‘energievreters/energiegevers’.
   
 5. Functioneren: de Talentenkaartjes van Luk Dewulf
  Wat zijn jouw talenten of die van je team? Hoe haal je meer uit deze talenten? Waar komen bepaalde talenten helemaal tot hun recht? Wanneer kom je met je talent in de problemen? Wat doe je met de dingen waar je echt niet goed in bent? De Talentenkaartjes van Luk Dewulf met 40 duidelijk omschreven talenten en hefboomvaardigheden helpen je op weg.
   
 6. Vorming, training en opleiding: de leerstijlentest van Kolb
  Je krijgt via ‘de leerstijlentest van Kolb’ inzicht in je eigen leerstijl. Je maakt ook de reflectie dat iemand met een andere leerstijl een andere leerbehoefte heeft. Vervolgens leggen we de link naar de verschillende leervormen en het belang om die op te nemen in je eigen leerbeleid. Tot slot eindigen we met een korte insteek over wat je allemaal in een opleidingsplan opneemt.
   
 7. Bijsturing: traject 'het kan beter' Rotonde vzw
  Het traject 'het kan beter' beschrijft hoe Rotonde vzw omgaat met medewerkers die niet optimaal functioneren of waarvan er signalen zijn dat het niet optimaal verloopt.
   
 8. Diversiteit: Checklist Diversiteit
  Met de ‘Checklist Diversiteit’ ga je na of je organisatie op alle terreinen van het (medewerkers)beleid oog heeft voor diversiteit. Ontdek waar je sterke en werkpunten liggen.
   
 9. Welzijn: Knipperlichtmeter fysieke belasting en werkdruk
  Deze ‘Knipperlichtmeter’ bestaat uit twee vragenlijsten, één vragenlijst omtrent fysieke belasting en één over werkdruk. De resultaten helpen je een actieplan te bepalen ter verbetering van het welzijn op het werk.
   
 10. Beleid: 3 instrumenten over goed bestuur
  Een vzw leiden is niet alleen de taak van de directie. De raad van bestuur en de algemene vergadering zijn belangrijke beleidspartners voor elke vzw. HRwijs stelt je drie tools voor om te weten te komen hoe het staat met het bestuur van jouw organisatie:  www.goedbestuur.be, de ‘Vragenlijst gedeelde diagnose raad van bestuur’ en de ‘Bestuursbarometer’.

Het programma

9u

onthaal

9u20 – 9u30

inleiding door HRwijs

9u30-12u15

sessies over 3 van je keuze-instrumenten*: in elke sessie krijg je eerst een korte voorstelling van de tool en vervolgens ga je na of en hoe je dit instrument kan gebruiken in je eigen organisatie

 • 9u30: sessie over een eerste instrument
 • 10u30: sessie over een tweede instrument
 • 11u30: sessie over een derde instrument

12u30

afronding: Wat nu? Hoe verder?

13u

broodjeslunch, aangeboden door HRwijs

* We organiseren telkens parallelle sessies. Terwijl jij een keuzesessie volgt, volgen andere deelnemers een sessie van hun keuze.

Praktisch

 • Donderdag 15 juni 2017 van 9u tot 13.30u
 • Dirk Boutsgebouw / VAC Leuven: Diestsepoort, 3000 Leuven (www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-overheid/dirk-boutsgebouw-vac-leuven, naast het NMBS-station van Leuven)
 • Doelgroep: directies, leidinggevenden of stafmedewerkers van socialprofitorganisaties (consultants, overheids- of profitorganisaties kunnen niet inschrijven).
 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, snel inschrijven is dus de boodschap.
 • Gratis workshop, inclusief broodjeslunch, aangeboden door HRwijs
 • Meer info? kirsten@hrwijs.be - 0474/987.065
   
Deze workshop is VOLZET.
 Kom je graag op de wachtlijst te staan? Mail dan even naar kirsten@hrwijs.be