U bent hier

Zakelijk organisatiemanagement voor socioculturele sector

Specifiek voor de socioculturele sector biedt SCWITCH ondersteuning in zakelijk organisatiemanagement. Dit project van Sociare en 10 sectorfederaties ondersteunt op diverse manieren organisatiebesturen en -directies.

zakelijk organisatiemanagement.jpg

De focus ligt op bijstand bij het organisatiebeheer, facilitering van juridische en fiscale diensten, samenaankopen en aanreiking van tools en consulting. Sinds kort legt SCWITCH zich ook toe op interne begeleiding van organisaties bij veranderingsprocessen, beleidsplanning en aanscherping van het financieel beheer.

“We maken vooral de verbinding tussen de vzw’s in onze sector en vakexperten op de verschillende domeinen van zakelijk organisatiemanagement”, legt projectmanager Luk Tas uit. “Toch laten we het daar niet bij. We werken met deze experten haalbare prijzen uit en doen samen met hen een inhoudelijke vertaalslag. Vzw’s uit de socioculturele sector zijn meestal niet gediend met het managementjargon dat is afgestemd op grote profitbedrijven.”

SCWITCH volgt de noden in de sector goed op. “Wordt een decreet herschreven, dan denken we al na welke consequenties dat heeft voor de organisaties”, stelt Luk. Met de vele honderden leden bij Sociare en de sectorfederaties, met en zonder betaalde medewerkers, maakt SCWITCH ook gebruik van de kracht van het getal om groepsaankopen te realiseren voor de socioculturele sector. Vorig jaar sloot ze voordelige deals met SD Worx, Acerta en ADMB, voor de loonadministratie. Bijna tweehonderd organisaties tekenden daar intussen al op in. Andere samenaankopen staan op stapel.