U bent hier

Workshop ‘Met meer autonomie naar werkbaar werk’ - 14 maart - Hasselt - VOLZET

‘Werk geeft 1 op 3 werknemers continu stress’. Dat zijn harde cijfers uit een recente studie van het HIVA (De Tijd, 18/1/2017). De toenemende complexiteit van jobs snijdt mensen de adem af. Hoe creëer je een organisatiecontext waarin mensen juist energie halen uit hun werk? Dat bekijken we in deze workshop ‘innovatieve arbeidsorganisatie’, op dinsdag 14 maart in Hasselt. 

innovatieve arbeidsorganisatie 600px.jpg

In de workshop werken we met een simulatiespel gebaseerd op het model van Karasek. Als deelnemer ervaar je hoe beperkte taakeisen en regelmogelijkheden leiden tot stresserende of zinloze jobs. Je ziet ook hoe het anders kan, hoe goed de prestaties en het gevoel van een team kunnen zijn als je ‘actief werk’ of ‘werk van betekenis’ creëert.

Na dit spel doen de deelnemers inspiratie op via oefeningen, inspirerende voorbeelden en ervaringsuitwisseling. Centraal staat de vraag: hoe maak ik de vertaalslag van het theoretische model naar de praktijk?

Daarnaast krijg je enkele instrumenten mee naar huis, zoals een tool over ‘sterrollen’. Door je medewerkers een bepaalde verantwoordelijkheid of sterrol toe te kennen, kan je medewerkers inzetten op hun talenten binnen zelfsturende teams.

Werknemers die met meer plezier komen werken, meer leren en klantgerichter zijn, die een verrijkende job hebben… Maak dit als werkgever mogelijk en schrijf alvast in voor deze workshop.

Het programma

9u
onthaal
9u20 – 9u30
inleiding door HRwijs
9u30 – 13u
> simulatiespel over innovatieve arbeidsorganisatie, op basis van het ‘Demand-Control’-model van Karasek
> nabespreking spel & link naar de theorie
> inspiratie voor de eigen werkvloer
13u
broodjeslunch, aangeboden door HRwijs

Begeleiding

Deze workshop wordt begeleid door I-Diverso (www.i-diverso.be), ambassadeur van Flanders Synergy en tevens erkend senior consultant innovatieve arbeidsorganisatie. I-Diverso heeft ervaring met de principes van anders organiseren voor werkvloeren die werken met laagtaalvaardige en/of kortgeschoolde werknemers.

Praktisch

  • Dinsdag 14 maart 2017 van 9u tot 13.30u
  • Huis van Straelen, Koningin Astridlaan 35, 3500 Hasselt (www.huisvanstraelen.be - vlakbij NMBS-station)
  • Doelgroep: directies, leidinggevenden of stafmedewerkers van socialprofitorganisaties
  • Gratis workshop, inclusief broodjeslunch, aangeboden door HRwijs
     

Deze workshop is VOLZET. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.