U bent hier

Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is: coaching via de KBS

Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is? Via de Koning Boudewijnstichting kan je nu een beroep op financiële steun voor coaching naar meer participatie en autonomie. Deadline: 16/01/2020.

Waarover gaat het?

Een gedeelde visie, een echt levensproject en ‘iedereen participeert’ in het woonzorgcentrum: dit zijn de sleutelwoorden van het Tubbe-model met als vaste ‘decor’ de kwaliteit van de relaties die je ziet groeien tussen bewoners, families, leden van het personeel, de directie en ook de buurt. Dit model is een organisatie- en managementmodel dat wordt toegepast in verschillende woonzorgcentra in Zweden.

Wilt u dit proces starten in uw woonzorgcentrum? Bent u overtuigd van de principes die het model overbrengt? Bent u klaar om diepgaande veranderingen aan te brengen in een langetermijnperspectief? Deze oproep kan u interesseren.

Als gevolg van de positieve ervaring voor bewoners, personeel, vrijwilligers en de directie van 6 pilootwoonzorgcentra, heeft de Stichting besloten andere woonzorgcentra te ondersteunen die het proces wensen te beginnen. Via deze oproep moedigen we woonzorgcentra aan om het proces te starten door coaching te financieren.

Voor wie?

De oproep staat open voor elke directielid van een woonzorgcentrum in België die met hun woonzorgcentrum de stap wil zetten naar het Tubbe-model.

Timing

Start 22/10/2019
Indienen tot en met 16/01/2020
Bekendmaking selectie 28/02/2020

Financiële steun 

tot € 5.000

Meer info? 

Raadpleeg de website van de Koning Boudewijnstichting

Strategisch HR-beleid