U bent hier

VIVO-netwerk voor leidinggevenden

Een initiatief voor leidinggevenden?

Als leidinggevende heb je heel wat verantwoordelijkheid, ken je de organisatie van naaldje tot draadje, kan je veel zaken zelf uitstippelen, help je medewerkers groeien en pak je dagelijks diverse uitdagingen aan. 
Tegelijk is het niet eenvoudig een antwoord te bieden op de vele uitdagingen en verwachtingen van medewerkersin een organisatie-context. Een hoge werkdruk, ervaringen in een sandwichfunctie, veranderingen in de organisatie,… kunnen er voor zorgen dat het erg moeilijk is in te zetten op de werkbaarheid van het werk van medewerkers. 
Om leidinggevenden hierin te ondersteunen organiseert VIVO in het najaar 2018 opnieuw gratis lerende en ondersteunende netwerken voor leidinggevenden uit de sector.  

Hoe werkt het?

We komen 6 keer samen met eenzelfde groep van leidinggevenden.  Op de eerste dag kiezen de deelnemers samen de thema's waarrond ze gaan werken. Voorbeelden van thema's die vorige jaren aan bod kwamen zijn:  omgaan met verandering en weerstand, feedback geven,  gesprekken met medewerkers, zelfzorg, ...  Dit zijn mogelijke thema's. Jullie kiezen zelf waarrond jullie aan de slag gaan.
De sessies bestaan uit een mix van cases, oefeningen en introductie van bruikbare kaders.

“Ik volgde al veel opleiding, maar het lerend netwerk was verrijkend door de uitwisseling. De uitwisseling zet je 
aan het denken. Veel meer dan theorie. Dat je met de theorie aan de slag ging: heel zinvol.”

 

Voor wie?

Voor leidinggevenden uit alle deelsectoren uit de social profit met minstens tien medewerkers onder zich. 

 *  We streven naar evenwichtig samengestelde groepen (mix van beginnende en ervaren leidinggevende, jongeren en ouderen, grote en kleine organisaties en sectoren).  Daarom hanteren we niet noodzakelijk een first come - first serve regel voor de inschrijvingen.
 

 “In het begin dacht ik “ik ga het hier niet vinden” omdat ik hoopte op gelijke zielen van achtergrond. Maar achteraf 
was dat net verrijkend. En sommige mensen hadden ook een hele rugzak van ervaring. Ik ben al wel 5 jaar coördinator, 
maar dat is toch nog… Ik had het gevoel dat ik echt wel nog een beginner was bij momenten.” 

 

Data en locaties?

Dit jaar gaan de lerende netwerken door in de regio's West-Vlaanderen en Limburg.  In het najaar 2019 komen de andere provincies aan bod.

De locatie van de eerste sessie ligt vast. Voor de volgende sessies bekijken we of het mogelijk is om bij een organisatie van één van de deelnemers langs te gaan. Zo leer je de andere organisaties beter kennen. Weet je nu al dat dit niet kan, of is je organisatie moeilijk bereikbaar? Dat is geen reden om je niet in te schrijven. Je bent niet de enige deelnemer en we vinden zeker een oplossing. 

 

schema_lerende_netwerken_vivo.png
“Ik neem het rustiger aan als ik voor een probleem sta. Vroeger nam ik het ook persoonlijk. Doordat er veel anciens zaten, leerde ik van niet alles direct op mij te nemen. Daardoor ben ik rustiger als ik voor iets sta. 
Het heeft een positieve invloed op nachtrust en scheiding werk privé. Iedereen sukkelt ermee, dat is leiding geven. Vroeger lag ik te herkauwen in mijn bed, maar dit creëert rust.”

Prijs

Deelnemen aan het lerend netwerk is gratis. We verwachten wel dat je elke sessie aanwezig bent.

Inschrijven

Schrijf je in voor 1 juli a.s.  Opgelet: Wacht niet om in te schrijven.  Per lerend netwerk kunnen er slechts 12 personen deelnemen. 
 

inschrijfknop_0.png 

Ingeschreven? Je hoort in de loop van de maand  juli of je kan deelnemen. 

Thema's: