U bent hier

Studenten tekenen je businessmodel

Je staat als socialprofitonderneming voor een maatschappelijke uitdaging en bent op zoek naar een goed businessmodel? Meld je dan voor 9 september aan en laat je ondersteunen door een team managementstudenten van de Thomas More Hogeschool. Deze laatstejaarsstudenten werken tussen september en december uw uitdaging uit in een businessmodel. Hierbij worden ze ondersteund door Verso en Enactus.

idea-2654150_1920_0.jpg

Enactus is een internationale non-profitorganisatie waarin studenten, universiteiten/hogescholen en bedrijven samenwerken om via ondernemerschap een positieve impact op het gebied van duurzaamheid en lokale gemeenschappen te hebben. Enactus is actief in 36 landen en wordt vanaf volgend academiejaar ook in België gelanceerd.

Verso ondersteunt dit initiatief omdat de win-win duidelijk is: gemotiveerde studenten worden geprikkeld door maatschappelijk relevante uitdagingen en socialprofitondernemingen kunnen zich laten inspireren door nieuwe ideeën. Bovendien neemt het team van managementstudenten hen alvast flink wat basisonderzoek en rekenwerk uit handen. Zie je ergens het gat in de markt op vlak van sociale diensten? Maak dan vrijblijvend gebruik van dit unieke aanbod.

Indien uw uitdaging geselecteerd wordt, verwachten we:

  • Een briefing van het studententeam zodat ze meteen mee zijn met de noodzakelijke achtergrondinformatie (bv. over de problematiek en het regelgevende kader).
  • Een klankbord voor het studententeam wanneer zij vragen hebben over bv. de problematiek, het reeds bestaande aanbod of de haalbaarheid van bepaalde pistes.
  • Feedback op een interim-presentatie en eindpresentatie door het team.

Enkele internationale voorbeelden van Enactus-projecten vind je hier: 
www.amsterdamunderground.org/nl - https://food.cloud
 

Heb je interesse in dit traject? Vul dan voor 9 september dit aanmeldingsformulier in.
We nemen daarna zo spoedig mogelijk contact op om uw ideeën en verwachtingen nader te bespreken.
Je gegevens en suggesties worden op elk moment vertrouwelijk behandeld.