U bent hier

Social profit zoekt divers talent

Met het ESF-project ‘Ieder Talent Telt’ worden mensen met een migratieachtergrond tot de social profit aangetrokken.

WEB_DRIESLUYTEN26_0_0.jpg

Het project komt tot stand dankzij middelen van het Europees Sociaal Fonds en is een samenwerking tussen VIVO, het Minderhedenforum, Verso, VDAB en de Vlaamse zorgambassadeur. In een eerste actie zoeken we mensen met een migratieachtergrond die al ervaring hebben in de social profitsector of er nu in werken. In een filmpje dat we de komende maanden opnemen, kunnen zij vertellen over hun ervaringen. Zo worden ze ‘ambassadeurs’ van het project.

Daarnaast worden mensen met een mogelijk talent voor de social profit uitgenodigd om een talentenscreeningstest in te vullen  We maken voor een aantal (knelpunt)beroepen ook duidelijk welke talenten en vaardigheden je daarvoor kunt inzetten. Dat doen we in zogeheten ‘talentenberoepenfiches’.

Mensen met een migratieachtergrond zullen zich verder kunnen onderdompelen in de sector dankzij regionale ontmoetingsmomenten tussen werkgevers, kandidaat-werknemers en andere betrokkenen uit de sector, zoals arbeidsbemiddelaars.

Daarnaast komen er ‘inleefmomenten’ waarop werkgevers kandidaat-werknemers uitgenodigen voor een bezoek aan de organisatie. De bedoeling is om echt te kunnen proeven van een job in een reële werksituatie. Aan het inleefmoment koppelen we een passend traject richting de sector. Dat kan bijvoorbeeld via VDAB, via onderwijs of via een werkervaringstraject bij een werkgever zijn.

HRwijs zal meewerken aan een sensibiliseringsactie rond werkervaringstrajecten, tools aanbieden rond een divers personeelsbeleid en structurele drempels voor werkgevers in beeld brengen.

Om mensen met interesse in de social profit niet aan hun lot over te laten, werken we in het ESF-project ook met buddies. Dat zijn mensen met ervaring in de sector of de weg ernaartoe die kandidaat-werknemers op vaste tijdstippen begeleiden of ondersteunen. Deelnemers krijgen ook informatie over taalondersteuning en worden getraind in sollicitatievaardigheden.

Meer informatie via johan@hrwijs.be.

logo_0.jpg