U bent hier

Hoe kan talentdelen voor uw organisatie renderen?

Organisaties en werknemers leven in een context die steeds complexer wordt. De snelheid waarmee die complexiteit groeit, is zelfs exponentieel. Het gevolg is dat er een grote druk ontstaat tussen enerzijds wat van organisaties en mensen verwacht wordt, en anderzijds datgene wat organisaties en werknemers aankunnen. Deze druk is zichtbaar door de vele kortlopende afwezigheden, het hoge aantal langdurige zieken, burn-outs, depressies.

Daarom is het van wezenlijk belang om medewerkers wendbaar te maken, zodat ze voldoende veerkracht hebben om al deze uitdagingen de baas te kunnen. Eén van de manieren om veerkracht en wendbaarheid van mensen groter en sterker te maken, is door het versterken van de reeds aanwezige talenten.

En dat is precies waar het project van Trendhuis SharingTalent op inzet. switch_sharing_talent.png

Aan de hand van een korte werkplekuitwisseling scherpt jouw medewerker zijn competenties aan door te werken aan een concrete uitdaging van een andere organisatie. Maar ook jullie brengen een challenge aan die door een externe ‘specialist’ wordt opgelost. Een win-win dus.  

Concreet:

  • Je ontvangt gedurende enkele dagen gratis een deelnemer uit een andere organisatief die je mee komt ondersteunen.
  • Je zendt iemand enkele dagen uit naar een andere organisatie. Deze persoon komt met versterkte competenties terug in jouw organisatie terecht.  

Hebben jullie zin om gratis deel te nemen aan dit innovatief project?

Contacteer dan: marijke.brants@trendhuis.be of siham.chaoui@trendhuis.
 

trendhuis.jpg  small_esf.jpg

 

Teamwerking