U bent hier

Een vraag onderweg? HRwijs helpt je op weg!

Als volger van HRwijs heb je ongetwijfeld al geproefd van de ruime kennisdatabank op onze website. Of kwam je naar onze workshops en inspiratiesessies. Maar wist je al dat onze adviseurs ook klaarstaan als je een concrete vraag hebt? Via onze helpdesk konden we al heel wat socialprofitondernemingen op weg helpen met een nuttig advies of een doorverwijzing naar andere dienstverleners. Deze eerstelijnshulp is gratis, dus doe er je voordeel mee!

helpdesk_met_afbeelding.png

Dat deed ook een kleine organisatie uit het Limburgse die actief is in de sociaal-culturele sector. Bij deze onderneming gingen recent twee jonge teamverantwoordelijken aan de slag, die nog wat konden versterkt worden in hun leiderschapsvaardigheden. Daarom riep de HR-verantwoordelijke de hulp in van HRwijs. Ze waren vooral benieuwd naar tips over omgaan met conflicten, verschillende stijlen van leidinggeven en hoe goed te motiveren en delegeren.

Een kolfje naar de hand van HRwijs! Deze organisatie ontving van ons een mooi adviesverslag, waarin we de verschillende pistes in kaart brachten om je competenties als leidinggevende te ontwikkelen. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk je een idee te vormen over welke kennis, vaardigheden en attitudes belangrijk kunnen zijn voor een leidinggevende. We gaven in het verslag een aantal onlinebronnen mee waar je al heel wat wijzer uit wordt. Ook gaven we hen de link naar een competentiescan, waarmee de leidinggevende zelf zijn of haar competenties in kaart kan brengen. Tot slot verwezen we ook graag naar de website www.waardevolwerk.be, waar je concrete tips en tools vindt over het omgaan met conflicten, medewerkers motiveren en verschillende leiderschapsstijlen.

Maar als het gaat om het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden zoals helder communiceren, motiveren of feedback geven, dan kan er ook gekozen worden voor persoonlijke coaching. Je kan je bijvoorbeeld laten coachen door een collega-leidinggevende binnen de organisatie of zelfs door een externe coach die wat meer afstand heeft. We bezorgden de vraagsteller dan ook graag de contactgegevens van exoerts die gespecialiseerd zijn in het coachen van leidinggevenden. Je vindt op onze website trouwens een lijst van HR-experten. Daarnaast de VDAB heeft een uitgebreid opleidingsaanbod rond het thema leidinggeven. Een groot deel kun je gratis volgen.

Zit je zelf met een vraag rond leidinggeven of eender welk HR-thema en kun je wel een klankbord gebruiken? Contacteer dan de helpdesk van HRwijs via www.hrwijs.be/contact. We zetten je snel en kosteloos op weg!

helpdesk_2_0.jpg