U bent hier

Boekenclub op 2 en 14 februari

In onze tweede (gratis) boekenclub graven we in Reinventing Organizations (Nederlandstalige versie) van Frederic Laloux. Dat doen we op 2 (Gent) en 14 februari (Mechelen), in aanwezigheid van specialist Freek Van Looveren, aan wie de deelnemers hun vragen kunnen stellen. 

frederic-laloux-reinventing-organizations.jpg

Reinventing Organizations

Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management. Kunnen we op die manier eigenlijk nog wel verder? Reinventing Organizations laat zien hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken? Dit boek is een aanrader voor wie nieuwe manieren van werken en leven wil begrijpen en combineren.
  
Frederic Laloux is een expert in alternatieve vormen van management. Hij is een veelgevraagd spreker en adviseur van leiders die hun organisaties fundamenteel willen wijzigen.

Praktisch

  • 2 februari, 18u30 (tot 22u00), Boekbar, Waaistraat 16, 9000 Gent.

  • 14 februari, 13u30 (tot 17u00), Bar Marie, Stationsstraat 55, 2800 Mechelen.

> Deelnemers krijgen de kans om hun prangende vragen over het boek of over hun dagelijkse werkpraktijk die daarmee verband houdt, te stellen aan Freek Van Looveren. Hij ondersteunt de uitbouw van nieuwe organisatievormen via lezingen, opleidingen en adviezen en is gepassioneerd door evolutionair-cyane organisaties: organisaties die zelfsturing en heelheid hoog in het vaandel dragen. Freek Van Looveren leerde het vak als organisatieadviseur bij Provinciebestuur Antwerpen. Hij begeleidt daar diensten en teams bij reorganisaties en veranderprojecten. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen adviesbureau AO kwadraat: Arbeids Organisatie Anders Organiseren.

> Deze boekenclub is inmiddels volzet. Heb je interesse in een latere boekenclub, mail dan naar johan@hrwijs.be