U bent hier

Autonomie op het werk hangt af van arbeidsorganisatie

Op onze workshop 'Met meer autonomie naar werkbaar werk' (14 maart - I-Diverso) ondervonden de deelnemers in welke vorm van arbeidsorganisatie ze het liefst een receptie zouden organiseren.

IMG_20170314_100304_0.jpg

Lees er de presentatie van de workshop van I-Diverso op na en ontdek zelf wat het best werkt: een lijnstructuur met weinig autonomie en veel of net weinig regels, een team dat veel autonomie maar weinig kader krijgt of een autonoom team met een duidelijk kader.

Wil je zelf werk maken van anders organiseren? Surf eens naar deze websites:

  • www.innovatiefmaatwerk.com: Hier vind je informatie, best cases en tools, specifiek voor werkvloeren binnen de sociale economie en voor leidinggevenden die met laagtaalvaardige mensen of kansengroepen werken.
  • www.flanderssynergy.be: Flanders Synergy promoot, bevordert en initieert innovaties op vlak van arbeidsorganisatie in Vlaamse organisaties met het oog op meer slagvaardige organisaties (in termen van efficiëntie, flexibiliteit, kwaliteitsvolle werking, innovatief en duurzaam karakter) EN een betere kwaliteit van de arbeid (meer “actieve” jobs).

Of ga aan de slag met volgende oefeningen: