U bent hier

Introductie in Design Thinking

Datum: 
22-11-2019
Plaats: 

Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent

Prijs: 
€140

Een introductie in de creatieve methode van design thinking of ‘ontwerpend denken’. Het bottom-up ontwerpen van diensten met designmethoden noemen we human-centered design. Je doorloopt alle stappen van dit mensgericht ontwerpproces om tot nieuwe oplossingen te komen. Zo ervaar je meteen wat de voordelen zijn van deze aanpak. Doen is het sleutelwoord. Na deze interactieve vorming heb je voeling met de voordelen van design thinking.
 
Er wordt gebruik gamaakt van creatieve methodieken die meteen inzetbaar zijn in jouw organisatie of bedrijf. Je vliegt er direct in. Niet te veel praten dus, maar vooral doen! De organisatoren willen hiermee inspireren tot een nieuwe manier van werken. 
 
Design thinking is interessant voor professionals én voor vrijwilligers die actief zijn binnen beleidswerk, educatie, campagnes, communicatie of projecten. Deze opleiding is ideaal voor medewerkers en vrijwilligers die:

  • In tijden van besparing naar meer efficiëntie en impact van hun aanbod zoeken.
  • Hun doelpubliek willen betrekken bij hun werking, maar niet de juiste methodieken kennen om tot waardevolle resultaten te komen.
  • Worstelen om tot een sterk bottom-up plan te komen, al dan niet om fondsen aan te trekken.

Je gaat cocreatief te werk. Begeleider en deelnemers buigen zich over ieders vragen

Voor wie?: 

Leidinggevenden en stafmedewerkers