U bent hier

Geen diversiteit zonder diversiteitsplannen

Datum: 
02-04-2019
Plaats: 

Congrescentrum De Finale (Boomgaardstraat 22  – 2600 Antwerpen)

Prijs: 
€0

Tussen 2002 en 2016 kregen duizenden profit en social-profitorganisaties via loopbaan- en diversiteitsplannen begeleiding op maat om concrete diversiteitsacties op de werkvloer te ontwikkelen. De acties waren prioritair gericht op de instroom, doorstroom, retentie en opleiding van werknemers uit kansengroepen.

Hoewel een externe audit de meerwaarde van diversiteitsplannen aantoonde, schafte de Vlaamse overheid de plannen in 2016 af. In haar verkiezingscampagne #iedereenaanboord pleit ORBIT vzw ervoor om de loopbaan- en diversiteitsplannen opnieuw in te voeren en nog effectiever te maken.

Op 2 april legt ORBIT vzw deze aanbeveling voor aan experten en politici tijdens een boeiend leerdebat, op het scherpst van de snee. Hoe ziet het diversiteitsbeleid van de toekomst er volgens hen uit? Is de herinvoering van diversiteitsplannen een goed idee, of zijn er betere alternatieven om diversiteitsvragen van bedrijven, organisaties en maatschappelijke instellingen tegemoet te komen en meer kansengroepen aan het werk te krijgen?

Voor wie?: 

Leidinggevenden