U bent hier

VDAB-Bijblijfsessie: Nieuwe aandachtspunten bij langdurige afwezigheid

Datum:
24-10-2017
Plaats:

BEMT, Kleinhoefstraat 6, 2440 Geel

Prijs: 
€0

Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers organiseert VDAB infosessies om je personeelsbeleid te versterken.

In 2017 werken we samen met zeven sociaal secretariaten. Gespreid over het jaar bieden we elk thema op meerdere locaties in de provincie Antwerpen aan.

Programma
10.45 uur - Ontvangst met koffie
11.00 uur - NIEUWE AANDACHTSPUNTEN BIJ LANGDURIGE AFWEZIGHEID (door Securex)
We bespreken de nieuwe procedure in het kader van langdurige afwezigheid van werknemers: wat zijn de arbeidsrechtelijke aspecten tijdens de periode van werkhervatting en wat is precies de rol van de arbeidsgeneesheer bij het re-integratietraject van de werknemer?
Door Marjo Vlassak (legal advisor sociaal secretariaat) en dr .Albert Raes (scientific advisor Health & Safety).
12.15 uur - WERKNEMERS MET EEN BEPERKING (door VDAB)
Als deskundige dienst arbeidsbeperking adviseert Nikolaj Basselé bedrijven rond hulpmiddelen op de werkplek,arbeidspostaanpassingen en de Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP). Hij komt naar je bedrijf om een percentage te bepalen waar je als werknemer en werkgever recht op hebt. Tegelijk denkt hij mee rond aanpassingen van het takenpakket van de (nieuwe) werknemer, inschakelen van partnerorganisaties, gebruik van hulpmiddelen... .
Nikolaj is tevens SUEM-coach (Supported Employment). Supported Employment wordt internationaal als de beste praktijk beschouwd om de slaagkansen op de werkvloer te waarborgen voor mensen met een (arbeids)beperking en andere kwetsbare groepen.
12.45 uur - Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13u30)

 

Voor wie?: 

Werkgevers, personeelsmedewerkers,...