U bent hier

Sterke, kwetsbare leiders in de zorg

Datum:
07-12-2018
Plaats:

’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem

Prijs: 
€70

De zorg en het onderwijs aan personen met een handicap heeft ‘sterke leiders’ nodig. Zeker op dit moment, nu tal van veranderingen voor veel onrust en onzekerheid zorgen, bij àlle betrokkenen. Gezin en Handicap nodigt alle leidinggevenden in de zorg, het onderwijs en iedereen die zich aangesproken voelt van harte uit om eens een paar uurtjes afstand te nemen van de hectische werkdruk en even stil te staan bij de eigen dromen die elke leidinggevende ongetwijfeld heeft, maar helaas te vaak op de achtergrond geraken. En zich te laten inspireren door de kennis, ervaring en spirit van Joost Callens, vader van een zoon met een handicap, CEO van Durabrik, ethisch ondernemer, initiatiefnemer van de Toontjeshuizen en auteur van ‘De kwetsbare leider. Bouwstenen voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap’. 

‘Leiderschap gaat over de vraag hoe je mensen rond een doel en missie kunt samenbrengen. Het is me ook duidelijk dat er heel veel visie, charisma en hart bij leiderschap komt kijken, om je medewerkers te inspireren, te coachen en te sturen, maar ook om te luisteren en ruimte te geven. Bij leiderschap past ook passie, gedrevenheid, kwetsbaarheid en authenticiteit', lezen we in zijn boek ‘De kwetsbare leider’.

Programma

9.30u: een warm onthaal
10u: welkom en getuigenis van Veronique, de mama van Nele. Omwille van een ernstige meervoudige handicap moet Veronique haar dochter binnenkort toevertrouwen aan anderen. Waar is zij vooral naar op zoek?
10.30u: Joost Callens over ‘Kwetsbaar leiderschap, ook in de zorg’.
12.30u: Lien Van De Wiel, coördinator Absoluut, reflecteert. Wat leert zij uit de vele onderhandelingen tussen budgethouders en vergunde zorgaanbieders? Wat vinden personen met een handicap en hun netwerk belangrijk
wanneer zij hun PVB willen inzetten?
13u: napraten bij een lunch, verzorgd door BitsNbites.

Deelnameprijs: 70 euro (Betaling via factuur: geef ons je adresgegevens/factuurgegevens door)
Schrijf je in:

www.gezinenhandicap.be/event/kwetsbaar-leiderschap/
03 216 29 90

Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor wie?: 

Leidinggevenden in de zorg en het onderwijs en andere geïnteresseerden.

Leiding geven