U bent hier

opleiding: Emotionele intelligentie en leiderschap in de zorg

Datum:
27-04-2017
Plaats:

Europahotel Gent Gordunakaai 59  9000 Gent

Prijs: 
€110

Een job in de zorgsector is bij uitstek een emotioneel geladen beroep. Als zorgprofessional komt u in nauw contact met mensen die het moeilijk hebben en dat heeft uiteraard ook een impact op uw functioneren. In de opleiding van zorgprofessionals ligt de focus op de verwerving van (o.a. medische) kennis en vaardigheden, wat uiteraard noodzakelijk is. Inzicht krijgen in emoties, zowel bij uzelf als bij cliënten en bij collega’s, is in de praktijk echter net zo belangrijk.

Hoe moeilijker en complexer de samenleving is, hoe groter de impact op de mens. Met als gevolg meer stress, minder draagkracht en meer mensen die op zoek gaan naar werkomgevingen die aandacht hebben voor welzijn op het werk.

In een sector waar op dagelijkse basis zorg geboden wordt én waar de druk bovendien bijzonder hoog ligt, is ook zelfzorg onontbeerlijk. Hoe brengt u als zorgprofessional uw professionele en privéleven beter in balans? Wat zijn de gevolgen als die balans er niet is en wat kunt u daar zelf aan doen? Hoe kunt u stress beheersen en optimaal uw tijd besteden? Inzicht in emotionele intelligentie kan u bij al deze vragen helpen.

In deze interactieve workshop ligt de nadruk niet zozeer op emotiemanagement (slechts een van de deelaspecten van Emotionele Intelligentie). De focus ligt op de vaardigheden en professionele houding die zorgen voor de verdere groei van elke zorgprofessional en beantwoordt vragen zoals:

Hoe word ik communicatievaardig(er)?
Hoe ga ik tactvol en diplomatisch om met moeilijke mensen?
Hoe kan ik anderen beter motiveren?
Hoe kan ik anderen beter leiden?
Hoe kan ik meer impact hebben op het gedrag van anderen?

Voor meer info en inschrijvingen kan je steeds terecht op volgende website.

Voor wie?: 

Iedereen actief in de zorgsector