U bent hier

Inspiratiesessie Leiderschap 26 september 2017

Datum: 
26-09-2017
Plaats: 

De Finale. Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem (Antwerpen)

Prijs: 
€75

Hoe kun je als leidinggevende het beste uit je medewerkers halen? Welke talenten zet je daarvoor in? En kan de organisatiestructuur een handje helpen om op de juiste manier leiding te geven? Verrijk je leiderschap op onze inspiratiesessie, voorzien van boeiende sprekers en actieve workshops.

bootjes leiderschap

Programma

9.30u – 10.00u: Onthaal met koffie

10.00u – 10.15: Welkom en inleiding door HRwijs

10.15u – 11.00u: Spreker Peter Catry over de excellerende middle manager

“Een sterke middle manager heeft een niet te onderschatten toegevoegde waarde in het genereren van goede organisatieresultaten. Hij zit in een unieke positie, tussen het senior management en de medewerker. Dat heeft voordelen, maar ongetwijfeld brengt dit ook spanning met zich mee. Welke eigenschappen kan een manager vooruithelpen om in zijn job te excelleren?”

11.00u – 11.10 Toelichting workshops en programma namiddag

1. "Hoe kan zorgzaam leidinggeven de verandering binnen uw organisatie ondersteunen?”

Begeleider: Jan Mouton, managing consultant en leiderschaps-expert bij Acerta Consult

Inhoud:

Je organisatie functioneert in een volatiele wereld met veel uitdagingen. Voortdurende en snelle verandering, hyperefficiëntie, overprikkeling, tegenstrijdige rollen en verwachtingen, you name it... Bij veel van je medewerkers creëert dit alles een toenemend gevoel van onbehagen en onveiligheid. Oude managementrecepten voeden vaak dit ongenoegen of zijn niet effectief meer. Tegelijkertijd is er ook een groeiend (zelf)bewustzijn bij veel mensen aan het ontstaan. Hoe gaan we hier als leider mee om? Hoe creëren we een omgeving waarin het veilig is en mensen op hun best kunnen functioneren? Jan Mouton deelt graag vanuit verschillende invalshoeken zijn expertise om hier binnen je organisatie mee om te gaan.

2.  “Zonder intrapreneurs, geen innovatie (?)”

Begeleider: Wim van Opstal, adviseur innovatie en ondernemerschap bij Verso

Wim Van Opstal legt uit wat een intrapreneur is en wat het belang is van intrapreneurship in social profitondernemingen. Door zijn kennis en ervaring op dit gebied kan hij zijn verhaal onderbouwen met voorbeelden uit de sector. Hij geeft praktische tools en methodes mee om intrapreneurship binnen de eigen organisatie toe te passen en te verankeren.

11.15u – 12.30u: Eerste workshop

12.30u – 13.30u: broodjeslunch

13.30u – 14.45u: Tweede workshop

15.00u – 16.00u: Spreker Roeland Broeckaert over Dienend Leidinggeven: zacht voor mensen, hard voor resultaten 

“Vele Vlaamse socialprofitondernemingen zijn de aflopen jaren organisch gegroeid en belandden onvermijdelijk in een hiërarchische piramidale structuur. Roeland onderzoekt met u de effecten van deze organisatievorm. Hoe vermijden we dat onze piramide onbeweeglijke ‘mummies’ creëert, zonder enige vorm van bewegingsruimte? Hoe organiseren onze medewerkers zich in een krachtige en veilige roedel met een motiverend leiderschap?

We bekijken vanuit wetenschappelijk onderzoek hoe medewerkers het beste van zichzelf geven. Dit doen ze bij voorkeur in een (vlakke) organisatie die sterk visiegedreven en integraal werkt, waarin professionals in teams werken en maximaal eigenaarschap opnemen. Met Dienend leidinggeven stelt Roeland en concreet recept voor dat het beste in medewerkers naar boven haalt door de verbinding te maken tussen de behoeften van de medewerker en de visie van de organisatie. We bekijken enkele tools om leiderschap te organiseren rond Autonomie, Binding met de organisatie en Competentie.”

16.00u - 16.30u: Afronding, evaluatie en netwerken met hapje en drankje

Elke betalende deelnemer mag gratis één collega meebrengen uit de eigen of een bevriende organisatie.

Voor wie?: 

Inspiratiesessie voor stafmedewerkers en directies van socialprofitondernemingen