U bent hier

Inspiratieavonden: Coöperatief ondernemen in zorg en welzijn

Datum:
12-06-2017
Plaats:

Gebouw De Noker (vzw Emmaüs), Nokerstraat 4, 2800 Mechelen Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw, Koning Albert I-laan 8, 8200 Brugge

Prijs: 
€0

Het zorglandschap is in volle evolutie en ondernemen in de zorg wordt complexer. Die groeiende complexiteit doet organisaties stilstaan bij hun organisatie en rechtsvorm. Ook de veranderende regelgeving draagt daar toe bij. Wat is de meest opportune organisatievorm en rechtsvorm? De coöperatie wordt daarbij meer en meer naar voren geschoven als een boeiend alternatief of een aanvulling voor de vzw-structuur.

Socialeeconomie.be nodigt u uit om mee te stappen in een traject rond coöperatief ondernemen in zorg en welzijn. Tijdens dit traject kan u kennismaken met (het statuut van) de coöperatieve onderneming en krijgt u meer informatie over de kansen van coöperatief ondernemen voor uw organisatie. Om tegemoet te komen aan de vragen en noden die de sector heeft over de coöperatie als mogelijke organisatievorm organiseren we in juni 2017 alvast twee studie- en inspiratieavonden rond coöperatief ondernemen in zorg en welzijn

Wanneer en waar:

  • 12 juni in Gebouw De Noker (vzw Emmaüs), Nokerstraat 4, 2800 Mechelen, 17.00 tot 21.00 uur.
  • 21 juni in Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw, Koning Albert I-laan 8, 8200 Brugge, 17.00 tot 21.00 uur.

Programma: 

Minister van Justitie Koen Geens (12 juni, Mechelen) en advocaat en vennoot van Eubelius, Matthias Wauters (21 juni, Brugge) geven toelichting bij de op til zijnde hervorming van de wetgeving op de vennootschappen en de verenigingen en zoomen in op de gevolgen voor het statuut van de vzw en de coöperatieve vennootschap. Verder wordt ingegaan op de evoluties in zorg en welzijn en op de essentiële elementen en de mogelijkheden van coöperatief ondernemen. We laten u ook kennis maken met een aantal concrete voorbeelden/vormen van coöperaties.

Voor meer informatie alsook inschrijvingen kan je steeds terecht op de website van hefboom. 

Voor wie?: 

Directies, leden van de raad van bestuur, leden van algemene vergadering en medewerkers van door Vlaanderen erkende voorzieningen binnen zorg en welzijn.