U bent hier

Is de social profit future-proof?

Datum:
21-11-2018
Plaats:

Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Arduinkaai 7, 1000 Brussel

Prijs: 
€0

De bevolking vergrijst, maar vergroent ook in de steden. De economie digitaliseert en globaliseert. De solidariteit komt onder druk te staan. Door technologische ontwikkelingen zullen banen verdwijnen en verschijnen. Al deze maatschappelijke ontwikkelingen hebben een impact op het werk van sociale ondernemingen.

Hoe kun je je daarop voorbereiden? Op 21 november biedt Verso ondernemers, bestuurders en beleidsmakers een breed scala aan workshops en plenaire sessies. Welke puzzelstukjes moet de sociale onderneming inpassen om haar maatschappelijke doelstellingen te blijven waarmaken?

Deze dag valt uiteen in drie dagdelen. Voor elk wat wils! Je kunt inschrijven voor 1, 2 of 3 dagdelen.

Plaats van afspraak is de KVS: Arduinkaai 7, 1000 Brussel.
 

Programma

Boekvoorstelling en debat: Uitdagingen en kansen voor sociaal ondernemerschap

Tablet.jpgDe key note wordt verzorgd door Verso-stafmedewerker Wim Van Opstal. Zijn omgevingsanalyse voor de social profit gaat dieper in op de ontwikkelingen binnen zes domeinen: demografie, economie, maatschappij, technologie, ecologie en politiek. Hij zal ook concrete vragen aan onze beleidsmakers puren uit deze analyse.

We gaan vervolgens in gesprek met vier sociale ondernemers om te horen hoe zij vandaag al van deze revoluties een sociaal succesverhaal maken.
Deelnemers ontvangen trouwens gratis een exemplaar van onze nieuwe publicatie rond de uitdagingen voor sociale ondernemingen op middellange termijn.

Doelgroep: beleidsmakers, directies, bestuurders, stafmedewerkers en koepelorganisaties.

 

Een versnelling hoger richting goed bestuur

Bestuurlijke vernieuwing.jpgEen goede bestuurlijke organisatie helpt om de strategische doelstellingen van je sociale onderneming te bereiken. Zo is een duidelijke rolverdeling tussen voorzitter, bestuurders en directie cruciaal en dienen de competenties bij de bestuursleden aan te sluiten bij je strategische uitdagingen. Twaalf gespecialiseerde ondersteunersop het vlak van goed bestuur helpen je bestuurlijke vernieuwing te versnellen en staan klaar voor je vragen.
Doelgroep: directies en bestuurders van sociale ondernemingen.

Meer informatie

In de namiddag kunt u kiezen tussen een workshop over het bestuur van een sociale onderneming of een workshop over ondernemerschap.

Workshop 1: Strategisch besturen in een nieuwe juridische context

Marleen Denef (Curia) en Emiel De Smedt (Moore Stephens) zijn de sherpa’s van dienst die je helpen alle kliffen te omzeilen.
Doelgroep: directies en bestuurders van sociale ondernemingen.

Meer informatie

Workshop 2: Slimme samenwerkingsmodellen en marktontwikkeling: van idee naar praktijk

Johan Moyersoen (I-Propeller) en Tom Vandooren (Quest-it) tonen hoe we onze ondernemingen omvormen tot creatieve en wendbare organisaties.
Doelgroep: directies en stafmedewerkers van sociale ondernemingen.

Meer informatie

Tijdens de pauzes: stel je vragen aan onze HR-experten

Verso werkt samen met verschillende HR-experten. Tijdens de netwerkmomenten staan Koen JolyDiederik Hanssen, Tom VandoorenJan VerbanckBart Moens en Wim Van Ammel tot je beschikking. Profiteer ervan om je eigen HR-vraag te toetsen!

Planning van de dag

9.00 Onthaal
9.30 Een versnelling hoger richting goed bestuur
12.30 Broodjeslunch
13.45

Keuzeworkshop:

Workshop 1: Strategisch besturen in een nieuwe juridische context
OF
Workshop 2: Slimme samenwerkingsmodellen en marktontwikkeling: van idee naar praktijk

16.30 Boekvoorstelling en debat
18.00 Receptie

Schrijf je snel in!

Voor wie?: 

Directies, stafmedewerkers, bestuurders en beleidsmakers.