U bent hier

Boekenclub HRwijs: 'Iedereen wil veranderen'

Datum:
28-08-2017
Plaats:

koffiebar 'Pot vol Koffie', Stationsstraat 30, 9160 Lokeren

Prijs: 
€0

Op maandag 28 augustus in Lokeren en op donderdag 31 augustus in Brussel bespreken we het boek 'Iedereen wil veranderen', van Tomas Wallaert. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

Boeken lezen is net als hardlopen. Het is gezond, maar het lukt makkelijker in groep. Daarom komen we intussen voor de derde keer samen met onze boekenclub. Wissel mee van gedachten met collega's en verruim je netwerk. Stel je vragen in aanwezigheid van een specialist. Ditmaal bespreken we het boek 'Iedereen wil veranderen'.

Iedereen wil veranderen.pngIn 'Iedereen wil veranderen' van Tomas Wallaert staat het 'zevenbouwstenenmodel' centraal, dat managers moet helpen op de essentie van een geslaagde managementcultuur te achterhalen en dat helpt om emoties in veranderingsprocessen juist te kaderen en er rationeel mee om te gaan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreekt de auteur de bouwstenen 'visie, communicatie, competenties, beslissingsvrijheid, tools, actieplan en waardering' die hij steeds in verband brengt met het individu dat bij de verandering betrokken is. De auteur bekijkt de zaken zowel vanuit het perspectief van de CEO of manager die een verandering wil doorvoeren, als vanuit dat van de medewerker die weerstand voelt tegen de verandering. Het boek biedt een leidraad om die twee perspectieven met elkaar te verzoenen. Met kaderstukken, schema's en voetnoten. 

Praktisch

De boekenclub (tweemaal hetzelfde boek) vindt plaats eind augustus. 

  • maandag 28 augustus, 14u - 17u, in koffiebar 'Pot vol Koffie', Stationsstraat 30, 9160 Lokeren

    (de Stationsstraat komt loodrecht uit op het station van Lokeren)

  • donderdag 31 augustus, 13u30 - 16u30, in literair café 'Parade', Savoiestraat 59, 1060 Sint-Gillis 

    (neem vanaf Brussel-Zuid tram 3 richting Churchill of tram 4 richting Stalle en stap uit aan halte Albert, loop de Alsembergsesteenweg naar beneden af en u vindt op 200m op de hoek rechts café Parade)

Je kunt inschrijven via johan@hrwijs.be. Vermeld in je mail de datum waarop je komt en geef zeker het adres mee waarop we het boek kunnen toezenden.

Visie op organisatie en HR