U bent hier

De kracht van job- en teamcrafting

Datum: 
22-10-2019
Plaats: 

Syntra AB, Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Prijs: 
€210

De veranderingen volgen mekaar steeds sneller op en verhogen de complexiteit en de nood aan wendbaarheid. Daarnaast zal iedereen langer moeten werken. U staat dus voor torenhoge uitdagingen: hoe blijft u uw werknemers motiveren? Hoe zorgt u voor zinvol en werkbaar werk? Hoe laat u het potentieel van uw medewerkers bovendrijven?

Omschrijving

Met jobcrafting geeft u ieder individu zelf het heft in handen. Want om werknemers te motiveren, vertrekt u het best vanuit henzelf. Vaak zijn alle ingrediënten aanwezig, alleen lukt het niet altijd om die succesvol samen te voegen.

Bij jobcrafting gaat u met uw mensen op zoek naar ieders sterktes en talenten. En laat u hen zelf veranderingen voorstellen in hun taken(pakket). Kleine ingrepen met een cruciale impact. Want slagen ze erin om meer vanuit hun sterktes te werken? Dan zijn ze productiever én gelukkiger.

Bovendien leert u als leidinggevende of HR-professional niet alleen uw werknemers motiveren. U gebruikt ook jobcrafting om uw eigen talent ten volle te benutten.

De uitkomst is gegarandeerd: medewerkers die beter presteren, hun job efficiënter uitoefenen en met de glimlach naar het werk komen.

Hoe overtuigt u uw mensen van de waarde van jobcrafting als u die zelf niet hebt ondervonden? Moeilijk. Dus kneedt u in de opleiding eerst uw eigen job nog naar uw talenten. Vanuit die ervaring maakt u de brug naar jobcrafting.

Herkent u de volgende vraagstukken:

  • Hoe stemt u de takenpakketten af op uw medewerkers? En hoe laat u ze aansluiten bij de razendsnelle technologische en andere maatschappelijke ontwikkelingen?
  • Hoe maakt u duidelijke resultaatsafspraken met uw medewerkers, op maat van hun talenten, nu plaatsonafhankelijk werken steeds meer ingeburgerd geraakt?
  • Hoe blijft u inspelen op wat ze écht willen? Terwijl hun voorkeuren, interesses en capaciteiten voortdurend veranderen?
Voor wie?: 

Stafmedewerkers, leidinggevenden, diensthoofden, personeelsmedewerkers en -verantwoordelijken