U bent hier

Kindercrèche De Ster zorgt ook voor de ouders

“Ik zorg niet alleen voor 100 kindjes, maar ook voor hun ouders", zegt Naziha Joundi, in 2014 verkozen tot beloftevolle vrouwelijke ondernemer door vrouwennetwerk Markant en Unizo. En met reden.

Vandaag de dag runt ze een kinderopvang met méér dan 100 kinderen en 17 medewerkers. Zowel de kinderen, hun ouders, als de medewerkers vormen een multiculturele groep mensen. Een bewuste weerspiegeling van de Antwerpse bevolking. Respect vormt in de crèche dan ook een fundamentele waarde.

marokkaanse_hoofddoek_de_ster.jpg

Méér dan verzorgen, verschonen en eten geven

Naziha besefte tijdens haar job als leerkracht in een concentratieschool dat ze méér wou doen dan lesgeven. Ze wilde dingen veranderen aan de basis, bij kinderen van 0 tot 3 jaar. En dat in een multiculturele context. Die droom maakt ze nu elke dag waar in haar eigen crèche. Met een bewust multiculturele strategie legt Naziha de basis voor verdraagzaamheid bij zowel de kinderen, hun ouders als de medewerkers.

Naziha’s klantenbeleid is heel simpel: iedereen is welkom. ”Mensen denken soms dat het hier enkel voor allochtone kindjes is, maar dat is absoluut niet het geval. Echt iedereen is hier welkom. We willen ons ook inzetten voor de ouders. In het begin had ik bijvoorbeeld alleen maar werkloze ouders. We stimuleerden de moeders om een job te zoeken. We vroegen hoe de zoektocht verliep en gaven hen een duwtje in de rug. We motiveerden ook de ouders die geen Nederlands kenden om eerst de taal te leren. We zien hier ook vaak ouders die gewoon een troostende schouder of een luisterend oor nodig hebben.” Die maatschappelijke meerwaarde maakt Naziha’s crèche uniek. Naast voor de kinderen te zorgen, vindt ze het even belangrijk om iets te betekenen voor de maatschappij, iets terug te geven.

Lees meer

> Lees het volledige artikel over kindercrèche De Ster op Unisoc.be. Unisoc maakte samen met VBO, UNIZO, VOKA, UCM, UWE, BECI en AGROFront ook een Actieplan Diversiteit.

unisoc logo

> HRwijs ontwikkelde in het kader van het ESF-project Ieder Talent Telt een online checklist diversiteit. Via een aantal stellingen kom je te weten hoe je organisatie scoort op diversiteit en je krijgt een automatisch rapport met tips op maat. 

logo_4.jpg 

ESF investeert in jouw toekomst. 

Diversiteit