U bent hier

Bijblijven: Tijdelijke werkloosheid + VOP + Duoday

Datum: 
15-05-2018
Plaats: 

Gent (VAC) - Virginie Lovelinggebouw
Romain Deconinck - Auditorium
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
 

Prijs: 
€0

Wat is het?

Gemotiveerd en deskundig personeel geeft uw bedrijf meer slagkracht. 

Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers biedt VDAB met infosessies advies op maat om uw personeelsbeleid te versterken. 
In 2018 werken we samen met 8 sociale secretariaten. Gespreid over het jaar bieden ze hun thema op verschillende locaties in de provincie Oost-Vlaanderen aan.

Op 15 mei 2018 komt het thema “Tijdelijke werkloosheid” en het extra thema “VOP - Duoday” aan bod.

Programma

10.45 uur - Ontvangst met koffie
11.00 uur - Als je wil weten wat een persoon met een arbeidsbeperking op jouw werkvloer kan betekenen, schrijf je dan in voor de Duoday. Een VOP-premie wordt toegekend als de arbeidsbeperking een impact heeft op het functioneren in een job.
11.30 uur – Tijdelijke werkloosheid  (Accuria)

Ongetwijfeld heeft uw onderneming ook wel eens te kampen met de gevolgen van weersomstandigheden, waardoor u genoodzaakt bent om een beroep te doen op tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer.

Misschien wordt u ook soms geconfronteerd met een gebrek aan voldoende werk door teruggevallen orders, waardoor u de tering naar de nering dient te zetten? Wist u dat u in bepaalde gevallen niet enkel uw arbeiders maar ook uw bedienden tijdelijk werkloos kan stellen wegens gebrek aan werk?
Een stroompanne, daden van terreur, wegenwerken, staking, …een veelvoud van gebeurtenissen waar werkgevers mee te maken krijgen en waar een schorsing van de arbeidsovereenkomst zich opdringt. Gelukkig bieden sommige situaties de mogelijkheid om een beroep te doen op een vorm van tijdelijke werkloosheid, mits het naleven van een aantal formaliteiten.

Als u graag meer te weten komt over bepaalde omstandigheden of overmachtsituaties die u met de handen in het haar doen zitten voor uw werkplanning; dan is deze bijblijfsessie beslist een aanrader.

12.45 uur - Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13.30 uur)

Wie organiseert het?

VDAB in samenwerking met Accuria

Voor wie?

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals

Waar en wanneer?

Gent (VAC) - Virginie Lovelinggebouw
Romain Deconinck - Auditorium
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent

Prijs?

Gratis

 

inschrijfknop_0.png