U bent hier

Agenda archief

18
okt
2018
vlamingen in de wereld
Met de krapte in de social profit moeten we ook in onze sector wel eens beroep doen op expats. Dit Engelstalig congres van Vlamingen in de Wereld en l'Union des Belges Francophones à l'Etranger bespreekt de mogelijkheden voor expats en hun gezin.
18
okt
2018
We zullen het hebben over hoe we gezond werken vanzelfsprekend kunnen maken in tijden van krapte op de arbeidsmarkt en langer werken. Maar ook over hoe Gezond Werken juist kan bijdragen aan die uitdagingen.
16
okt
2018
Thomas More
Als sociaal ondernemer moet je nadenken over de markt waarin je je bevindt, de wensen van je klanten. Hoe richt je je organisatie in rond een idee? Hoe ga je het financieren?
16
okt
2018
Arbeidsbemiddelaars zoeken voor werkzoekenden een geschikte plaats op de arbeidsmarkt, maar ze kennen niet altijd de organisaties waar functies vacant zijn en evenmin wat de functies precies inhouden. Verso en VDAB startten daarom begin 2017 met een reeks bedrijfsbezoeken voor arbeidsbemiddelaars, zodat de afstemming tussen kandidaten en een openstaande job in de social profit optimaal kan...
15
okt
2018
tot
16
okt
2018
4-Daagse opleiding over dienend leidinggeven die antwoord biedt op volgende vragen: Hoe geef ik als manager maximale autonomie? Hoe word ik een prikkelende coach? Hoe word ik een inspirerende leider? & Hoe kan ik deze drie rollen samenbrengen in de dagdagelijkse praktijk?
15
okt
2018
Ben je op zoek naar methodieken, tips & tricks om je medewerkers te stimuleren tot zelfreflectie? Volg dan de opleiding ‘Zelfreflectie in je team bevorderen’!
15
okt
2018
Welke leidinggevende kent het niet: weerstand bij veranderingen op de werkvloer. Snelle of slecht doorgevoerde veranderingen leiden tot een hoger ziekteverzuim, personeelsverloop, klachten en ontevredenheid. Omgaan met weerstand begint in de eerste plaats met te beseffen dat weerstand normaal is.
09
okt
2018
Onze samenleving verandert van samenstelling, ze vergroent (meer jongeren) verkleurt (meer mensen met een andere herkomst) en vergrijst (meer ouderen). Hoe sta jij hier tegenover?
09
okt
2018
Wil je ook een team dat sterk is, geïnspireerd en geëngageerd? Met medewerkers die zelf nadenken en in dialoog gaan? … Besteed in bestaande overlegmomenten hier 10 à 20 minuten tijd aan en je merkt zeer heilzame effecten op korte en lange termijn!
bestuurlijke vernieuwing
05
okt
2018
Voorstelling van VIONA-studie naar evoluties in jobs, vaardigheden en vacature.
04
okt
2018
Als leidinggevende kan je zelf vanuit een sterke veerkracht de dagelijkse stress en tegenslagen op de werkvloer po-sitief herkaderen. Tevens ben je een waardevolle spilfiguur in de organisatie die je medewerkers kan laten groeien in hun veerkracht.
04
okt
2018
LEGO® SERIOUS PLAY® is een methode die het out of the box nadenken faciliteert. Samen kijken we naar ervaringen, good-practices, nieuwe ideeen en visie. De kwaliteiten, ervaringen, inzichten en creativiteit van iedere deelnemer resulteren in een berg nieuwe inspiratie voor de eigen organisatie.
02
okt
2018
Kruipt uw meeting tergend langzaam naar de finish? Praten mensen door elkaar? Of zijn de beslissingen onduidelijk? Zeg vaarwel aan niet-effectief vergaderen met deze cursus vergadertechnieken.
02
okt
2018
Als leidinggevende in de ouderenzorg moet u niet alleen doelen stellen en resultaten meten, tegelijkertijd probeert u medewerkers ook uit te laten blinken in hun werk. Oplossingsgericht leidinggeven en coachen staat u hierin bij en wil een antwoord geven op bovenstaande vraag.
28
sep
2018
Over de tweestrijd tussen “streng zijn” en “zorgen voor” medewerkers.
27
sep
2018
Behouden of herwinnen van tewerkstelling is voor mensen op beroepsactieve leeftijd een van de grotere uitdagingen in onze samenleving.
24
sep
2018
Hoe kunnen we binnen een team optimaal gebruik maken van de onderlinge verschillen in competenties, overtuigingen, talenten,….? Het benutten van deze verschillen kan een enorme meerwaarde betekenen voor jezelf als persoon, collega maar zeer zeker ook voor de cliënt, bewoner, patiënt. ​
social-profitsalon migratieachtergrond
18
sep
2018
Op een social-profitsalon verzamelen mensen met een migratieachtergrond die graag aan de slag gaan in een sociale onderneming. Ze ontmoeten werkgevers en opleidingsverstrekkers die hen maar wat graag verwelkomen. U kunt uw organisatie via dit project de markt in prijzen bij een onontgonnen publiek.
14
sep
2018
Morele stress is het wrange gevoel dat zorgverleners ervaren wanneer zij hun waarden en visie op goede zorg niet in de praktijk kunnen brengen. Anker vzw biedt u gratis een sessie aan om kennis te maken met dit onderwerp. U ontdekt meer omtrent het detecteren, (h)erkennen en hanteren van morele stress.
13
sep
2018
Deze vorming staat stil bij hoe we onze interne denkwereld opbouwen. Hoe gaan we om met emoties en gebeurtenissen? Hoe sturen we onbewust ons gedrag dat we dagdagelijks stellen? De techniek van 'herkaderen' en praktijkgerichte oefeningen komen uitgebreid aan bod.
Inspiratiesessie Retentie en Kennisborging
11
sep
2018
Voor 1 vacature vind je nog slechts 7,1 kandidaten, voor 100 oudere werknemers staan er maar 60 jongere collega’s klaar. Bovendien stijgt in de social profit de uitbreidingsvraag nog als gevolg van de vergrijzing. In dit klimaat is het zaak je mensen te behouden en de kennis in je organisatie te borgen. Hoe doe je dat?
10
sep
2018
VDAB presenteert in samenwerking met Securex: Cafetariaplan en mobiliteit + hervorming werkplekleren
10
sep
2018
Je leert coachees met spanningsklachten begeleiden zodat ze zo snel mogelijk weer vitaal en gemotiveerd aan de slag kunnen. Je helpt hen dreigende overspannenheid of burn-out te herkennen en te voorkomen. Je leert werkdrukonderzoek uitvoeren en organisaties adviseren over preventie en remediëring van stress en burn-out.
06
sep
2018
tot
07
sep
2018
Roedelconsult verzorgt een tweedaagse opleiding die een antwoord biedt op de volgende vragen: Hoe ga ik om met mijn nieuwe rol in het team? Hoe maak ik als leidinggevende maximaal verschil naar mijn collega's? Deze opleiding is specifiek interessant voor experten die de overstap naar leidinggevende hebben gemaakt.
ESF anders organiseren
04
sep
2018
KEIK - Mensen in Beweging bestaat 5 jaar. Op 4 september 2018 organiseert KEIK daarom vier fijne workshops op een fijne locatie. De thema's: Spelenderwijs aan de slag met je team - Vergaderen is saai - Vragen staat vrij - Er zit muziek in je passie. Inschrijven kan voor 1 workshop of voor meer dan 1.
01
sep
2018
Zorg-Saam biedt een gratis vorming verbindende communicatie aan.
29
aug
2018
tot
31
aug
2018
Ervaringsgerichte en interactieve Summer School rond managementontwikkeling in een veranderende social profit en publieke sector.
social-profitsalon migratieachtergrond
26
jun
2018
Op een social-profitsalon verzamelen mensen met een migratieachtergrond die graag aan de slag gaan in een sociale onderneming. Ze ontmoeten werkgevers en opleidingsverstrekkers die hen maar wat graag verwelkomen. U kunt uw organisatie via dit project de markt in prijzen bij een onontgonnen publiek.
20
jun
2018
Last van vergadermoeheid? Dan is deze workshop geknipt voor jou!
duurzame loopbanen
19
jun
2018
HRwijs geeft op 19 juni in Gent een antwoord op de krappe arbeidsmarkt: we werken in korte sessies aan duurzame loopbanen.