U bent hier

Welkom op HRwijs!

HRwijs is een dienstverlening van Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) en geeft advies in medewerkersbeleid aan werkgevers in de social profit, die al dan niet lid zijn van onze 15 federaties. Deze organisaties zijn iets vaker klein (tot 50 werknemers) dan groot en hebben soms wel, maar vaker geen uitgewerkt HR-beleid.

Gerichte informatie

HRwijs heeft niet de ambitie om alle mogelijke informatie over elk onderwerp in HR uit de doeken te doen. Liever geven we je gerichte informatie, nuttig voor starters in HR. Waaraan moet je denken als je mensen gaat aantrekken en aanwerven? Hoe verloopt een functioneringsgesprek? Wat zijn kenmerken van een burn-out? Je wordt bediend van gerichte antwoorden. En wie meer honger heeft, verwijzen we door via nuttige links.

Tools & Cases

Je zoekt eenvoudige, slimme tools voor je medewerkersbeleid en die vind je op onze site. Onmiddellijk bruikbare en gratis tools.

Wat inspireert daarnaast nog meer dan verhalen van collega's, van andere organisaties in de social profit of soms daarbuiten? Laat je prikkelen door boeiende cases.

Advies op maat

De werking van (kleine) organisaties in de social profit is vaak heel specifiek. Bij HRwijs begrijpen we dat je niet zit te wachten op groots opgezette HR-modellen, of het nu gaat om personeelswerving, coaching of welzijn op het werk.

Allicht heb je meer aan een bezoekje van één van onze HR-adviseurs. Zij komen luisteren naar de dagelijkse praktijk in jouw organisatie. Samen zoeken jullie uit waar je organisatie nood aan heeft en werken jullie aan oplossingen.

HRscan

De HRscan gaat in op 9 aspecten van je personeelsbeleid. Iedereen binnen je organisatie krijgt de kans om de scan op voorhand anoniem in te vullen via een online bevraging. De antwoorden op die vragen geven een eerste beeld van de sterktes en werkpunten voor jouw organisatie.

De HRscan bestaat in de vorm van een workshop. Je krijgt een toelichting, gaat aan de slag met de stellingen en bespreekt met collega’s uit de sector je ervaringen en ideeën. De klemtoon ligt op netwerking en prikkeling.

De HRscan kunnen we ook ‘aan huis leveren’. Verschillende betrokkenen uit je organisatie vullen de scan op voorhand in. De resultaten en actiemogelijkheden worden besproken onder coaching van één van onze adviseurs. Zij zoeken mee naar sterktes en biedt suggesties ter verbetering.

Leren en netwerken

HRwijs biedt regelmatig vormingen aan. Van een halve tot maximaal twee dagen, gratis of budgetvriendelijk. Laagdrempelige vormingen voor starters, afgewisseld met inspiratiesessies om eens op een thema door te gaan. Op al deze momenten krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen met collega’s uit de sector. Je komt er alleen maar rijker uit.

Diversiteit

Diversiteitschecklist Verso_0.jpg

Verso heeft ook jarenlang het Jobkanaal-project mee vormgegeven. De brochures en tools vind je onder het dossier Diversiteit van HRwijs. Bekijk voor je duurzaam personeelsbeleid zeker ook de Checklist Diversiteit.

Alvast veel succes en geef ons op een tijd een seintje!
 

Onze federaties

logo_vwv_q.jpg   logo Sociare    

 Logo SOM    Logo Zorgnet-Icuro 

 

Logo Groep Maatwerk  logo Solidariteit voor het Gezin            

  Logo Rode Kruis Vlaanderen 

Logo Sovervlag  CM-nbutton_Q_zwbas_nl_klein_HR_0.jpg

Logo Socmut    Logo Liberale Mutualiteit 

 onafhankelijke ziekenfondsen.png      Logo Neutrale Ziekenfondsen

 zorggezind_logo_rgb.png