U bent hier

5-daagse Vorming opzetten en begeleiden - startdag

Datum: 
26-08-2019
Plaats: 

Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Prijs: 
€660

Tijdens deze 5-daagse opleiding verdiepen we ons in de vele aspecten van het vormingswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt. Na deze opleiding ervaren jouw deelnemers jou als een nóg betere vormingswerker.

Hoe doe ik dat, een vorming uitwerken? Hoe sta ik als begeleider voor een groep? Hoe maak ik mijn vorming interactief? Hoe breng ik droge materie op een boeiende manier over? Hoe ga ik om met weerstand in de groep?

Na de opleiding sta je met meer vertrouwen voor de groep, je bent vaardiger in het inzetten van verschillende methodieken en kan ‘lezen’ wat in de groep gebeurt. Jouw deelnemers ervaren jou als een nóg betere begeleider.

Je oefent op vaardigheden als vragen stellen, creativiteit inbrengen, gestructureerd werken, vlot spreken voor een groep en jouw vorming doelgericht opbouwen. Je krijgt een grondig inzicht in hoe leerprocessen tot stand komen en leert meer over de verschillende componenten van een vormingsproces en de educatieprincipes van volwassenvorming. Je oefent in het begeleiden van bepaalde werkvormen en je krijgt feedback op het vormingsprogramma dat je tijdens de cursusperiode ontwikkelt. De opleiding brengt jou een stap verder in de ontwikkeling van jouw vormings- en begeleidingsvaardigheden.

We verwachten van jou een minimale praktijkervaring, bijvoorbeeld als educatief medewerker of vormingsverantwoordelijke van een vormingsinstelling, een vereniging, een beweging of een ngo. Deelnemers komen uit verschillende sectoren: van socio-cultureel werk over welzijnswerk en gezondheidszorg naar onderwijs, tewerkstelling, openbare diensten of bedrijfsleven. De uitwisseling die dit meebrengt wordt telkens erg gewaardeerd.

Voor wie?: 

Leidinggevenden, educatief medewerkers, vormingsverantwoordelijken.