U bent hier

2-daagse Engagement van vrijwilligers-startdag

Datum: 
10-09-2019
Plaats: 

Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent

Prijs: 
€270

Het aantal mensen dat aan vrijwilligerswerk doet blijft hoge toppen scoren. Zo’n engagement willen we koesteren én aanwakkeren.

"Vrijwilligerswerk, dat is niet meer van deze tijd”, hoor je soms. Dat klopt niet. Onderzoekscijfers tonen aan dat Vlaanderen hoge toppen scheert: ruim één miljoen mensen doet regelmatig vrijwilligerswerk en dat blijft vrij stabiel. Het ziet er alleen wat anders uit. Vrijwilligers gaan bewuster met hun tijd om en kiezen op basis van hun motivatie, levensloop en persoonlijke beleving. 

Tijdens de twee opleidingsdagen krijg je de kans om jouw kennis en ervaring in te zetten en te leren van de goede voorbeelden uit andere organisaties. Kwadraet gaat cocreatief te werk. Ze vertrekken van vragen die je zelf aanreikt, zoals:

  • Hoe stimuleer je sympathisanten om vrijwilliger te worden?
  • Stel, een vrijwilliger engageert zich vandaag voor een specifieke taak. Hoe verbreed je zijn betrokkenheid naar de organisatie?
  • Elke vrijwilliger heeft zo z’n eigen reden om zich te engageren. Het engagement van vrijwilligers aanwerken is dus maatwerk. Hoe doe je dat?
  • Het engagement van vrijwilligers kan je aanwakkeren door verbinding te organiseren tussen hen. Hoe doe je dat?
Voor wie?: 

Leidinggevenden