U bent hier

2-daagse De anti-discriminatiewetgeving-startdag

Datum: 
21-11-2019
Plaats: 

Provincie Antwerpen - Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo

Prijs: 
€160

Deze opleiding wordt gerealiseerd in samenwerking met UNIA.  

Discriminatie kan zich voordoen op diverse vlakken: gender, handicap, leeftijd, herkomst, sexuele geaardheid, geloof, ...

Ook in 2019 en 2020 zullen nog diverse #MeToo-gerelateerde en andere discriminerenden gebeurtenissen in het daglicht komen.

Het is voor elke publieke en social-profitorganisatie en zijn leidinggevenden zeer belangrijk om de Belgische anti-discriminatiewetgeving grondig te kennen om daadkrachtig te kunnen handelen conform de wet en zijn toepassingen bij inbreuken.

Op elke werkvloer, in elk team, van laag tot hoog, kunnen diverse vormen van discriminatie plaatsvinden. Alertheid hieromtrent met kennis van de geldende regelgeving wordt in deze opleiding aangeleerd.

Komt zeker ook aan bod: omkadering positieve acties in de private sector.

Bijzondere leermethode: de 'e-DIV' online UNIA-tool, een uitgebreide situatiedatabank om alle mogelijke discriminatiesituaties te leren beoordelen en krachtdadig te kunnen optreden conform de wet.

Voor wie?: 

De diensthoofden, de direct leidinggevenden en de teamverantwoordelijken van lokale en hogere besturen, zorgorganisaties (ziekenhuizen en WZC) en sociale-economiebedrijven. Geïnteresseerden uit andere social-profitorganisaties zijn uiteraard even welkom.

Kortom wie de geldende anti-discriminatiewetgeving grondig wil kennen en correct toepassen in de dagelijkse teamrealiteit, heeft baat bij deze opleiding.